Ovnstegte kyllingelår med cremet kartoffelsalat

Ovnstegte kyllingelår med cremet kartoffelsalat

Kog kartoflerne om formiddagen eller dagen før. Så er den sommerlige middag hurtigt sat på bordet.

4 personer

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 4 hele kyllingelår

Marinade:

  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 citron (øko)
  • 3 spsk. olivenolie
  • sort peber i kværn

Kartoffelsalat:

  • 2 dl cremefraiche
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. dijonsennep
  • ¾-1 kg kogte kartofler
  • 1 rødløg
  • 1 agurk
  • 250 g cherrytomater
  • 1 bundt radiser
  • 1 bundt bredbladet persille

Tilbehør:

  • evt. 1 citron

Sådan gør du:

  1. Bland knust hvidløg med paprika, salt, fintrevet citronskal, 1 spsk. citronsaft, olie og friskkværnet sort peber.
  2. Rids evt. kyllingelårene, og vend dem med marinaden i en bradepande med bagepapir. Lad dem trække med marinaden, mens ovnen varmer op til 225 grader. Sæt dem i ovnen i 35-45 min. Tjek centrumstemperaturen, der skal være 75 grader.
  3. Kartoffelsalat: Pisk cremefraiche og kærnemælk sammen med citronsaft og sennep, og smag til med salt og peber.
  4. Skær kartoflerne i mundrette stykker. Pil og hak rødløget. Halvér agurken på langs, og skrab kernerne ud. Skær agurken i små stykker. Skyl cherrytomaterne, og skær dem i halve. Rens radiserne, og skær dem i små stykker. Skyl og hak persillen.
  5. Bland kartofler og grøntsager med dressingen, og smag til. Tilsæt persille, og servér med de friskstegte kyllingelår. Giv evt. citronbåde til.