Påskeæg med brændte mandler, blød nougat og karamelchokolade
Hjemmelavede påskeæg smager bare skønt - og disse er ingen undtagelse. Her er de små påskeæg overtrukket med karamelchokolade og fyldt med nougat og brændte mandler, der giver et knasende sprødt indre.
10-12 stk.
Ingredienser
- 25 g brændte mandler
- 250 g marcipan
- 2 spsk. god stærk kaffe
- 50 g blød nougat
Overtræk:
- 200 g mørk chokolade
- 50 g karamel/dulce chokolade eller hvid chokolade
Sådan gør du:
- Hak de brændte mandler på et skærebræt.
- Ælt marcipanen med kaffe og brændte mandler. Lav 10-12 marcipanæg med fyld af blød nougat i midten. Stil dem tildækket i køleskabet en times tid på bagepapir.
- Overtræk: Hak den mørke chokolade og smelt ⅔ af den i mikroovn eller over vandbad. Rør resten af chokoladen i. Dyp æggene i chokoladen, og lad det stivne på bagepapir.
- Smelt dulce chokoladen, som før beskrevet. Kom den i en sprøjtepose med en lille glat tylle. Pynt æggene med striber af dulce chokolade. Lad chokoladen stivne.