Påskeæg med brændte mandler, blød nougat og karamelchokolade

Påskeæg med brændte mandler, blød nougat og karamelchokolade

Hjemmelavede påskeæg smager bare skønt - og disse er ingen undtagelse. Her er de små påskeæg overtrukket med karamelchokolade og fyldt med nougat og brændte mandler, der giver et knasende sprødt indre.

10-12 stk.

Ingredienser

  • 25 g brændte mandler
  • 250 g marcipan
  • 2 spsk. god stærk kaffe
  • 50 g blød nougat

Overtræk:

  • 200 g mørk chokolade
  • 50 g karamel/dulce chokolade eller hvid chokolade

Sådan gør du:

  1. Hak de brændte mandler på et skærebræt.
  2. Ælt marcipanen med kaffe og brændte mandler. Lav 10-12 marcipanæg med fyld af blød nougat i midten. Stil dem tildækket i køleskabet en times tid på bagepapir.
  3. Overtræk: Hak den mørke chokolade og smelt ⅔ af den i mikroovn eller over vandbad. Rør resten af chokoladen i. Dyp æggene i chokoladen, og lad det stivne på bagepapir.
  4. Smelt dulce chokoladen, som før beskrevet. Kom den i en sprøjtepose med en lille glat tylle. Pynt æggene med striber af dulce chokolade. Lad chokoladen stivne.

Påsketraditioner

Traditionen med påskeæg går langt tilbage i tiden. Ægget har symbolsk stået for frugtbarhed, sundhed og nyt liv. I dag er de fleste påskeæg lavet af chokolade. Påskeharen har i nogle familier gemt påskeæggene, så børnene skal finde dem. Skikken med påskeharen går helt tilbage til 1700-tallets Holland og Tyskland.