Påskelagkage med passionsfrugt og hvid chokolademousse

Påskelagkage med passionsfrugt og hvid chokolademousse

Det er skønt at kunne sætte en smuk kage på påskebordet. Prøv denne vidunderlige påskelagkage med passionsfrugt og hvid chokolade, der er pyntet med hjemmelavede påskeæg.

8 personer

Ingredienser

Bunde:

  • 30 g hvedemel
  • 100 g mandelmel eller blendede smuttede mandler
  • 100 g sukker
  • 5 æggehvider
  • 50 g sukker
  • lidt smeltet smør til pensling

Hvid chokolademousse:

  • 200 g hvid chokolade
  • 3 blade husblas
  • 1½ dl piskefløde
  • 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
  • 3 spsk. sukker
  • 2½ dl piskefløde

Desuden:

  • 8 passionsfrugter
  • 2 spsk. sukker

Icing med smør:

  • 1½ pasteuriseret æggehvide, svarer til 1 af de små bægre
  • 1 tsk. citronsaft
  • 350 g flormelis
  • 150 g blødt smør
  • gul og blå levnedsmiddelfarve
  • 2 spsk. hakket mørk chokolade

Desuden:

  • 1 dl kokoschips

Sådan gør du:

  1. Kom hvedemel, mandelmel og de 100 g sukker i en skål. Pisk æggehviderne i en anden skål. Tilsæt de 50 g sukker til æggehviderne lidt efter lidt. Med en dejskraber vendes melblandingen med æggehviderne.
  2. Tegn 5 cirkler ca. 18 cm i diameter på bagepapir (der kan være 2-3 stk. på en stor bageplade, så de må bages ad et par omgange). Pensl bagepapiret i de tegnede former med smeltet smør. Smør dejen ud herpå.
  3. Bag bundene ved 200 gr. ca. 8 min., til de er gyldne og gennembagte. Afkøl bundene, og tag dem forsigtigt af bagepapiret.
  4. Hak den hvide chokolade fint. Udblød husblassen 10 min. i koldt vand. Kog fløden op. Tag gryden fra varmen. Tag husblassen op af vandet, og kom den i fløden. Rør, til den er opløst. Kom den hakkede hvide chokolade i, og rør, til den er smeltet i fløden. Lad det afkøle ca. 10 min. 
  5. Pisk æggeblommerne cremede med sukker, og vend dem i chokoladen. Pisk fløden til skum, og vend den i chokoladeblandingen.
  6. Skrab indholdet fra passionsfrugterne op i en si, og pres saften ud i en skål. Kog passionsfrugtsaft og sukker op i en gryde et par min. Tag gryden fra varmen.
  7. For en springform med plastfilm. Læg en bund nederst, og smør ¼ af passionsfrugtmassen over. Fordel ¼ af chokolademoussen over. Læg en bund, og gentag 3 gange. Slut med en bund på toppen af kagen. Stil kagen tildækket i køleskab mindst 4 timer.
  8. Pisk æggehviden kort med en håndmikser eller på en køkkenmaskine, inden du tilsætter citronsaft. Tilsæt flormelis. Pisk, til det er som marengs. Pisk den bløde smør i. Farv med lidt gul og blå levnedsmiddelfarve, til det bliver fint mintgrønt.
  9. Smør icingen over kagen. Drys med hakket chokolade. Pynt med en rede lavet af kokoschips med påskeæg (se nederst) på toppen.

Påskeæg med passionsfrugt

ca. 12 stk.

2 passionsfrugter

2 spsk. ahornsirup

250 g ren rå marcipan

2 spsk. flormelis

150 g hakket hvid chokolade

gul og blå levnedsmiddelfarve

2 spsk. hakket mørk chokolade

  1. Skrab indholdet fra passionsfrugterne i en si, og pres saften ud i en skål. Kog saft og sirup sammen i en lille gryde et par min. Køl det af.
  2. Ælt marcipanen med saften.
  3. Form marcipanen til påskeæg ca. 3 cm i højden. Lad dem tørre 1 time på husholdningsfilm i køleskabet. Smelt ⅔ af den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn. Rør resten i, til det er smeltet.
  4. Farv med gul og blå levnedsmiddelfarve, til chokoladen har en mintgrøn farve. Overtræk påskeæggene med chokolade. Læg dem på husholdningsfilm på et skærebræt. Drys med mørk chokolade. Lad dem stivne i køleskab. Pak dem i en lufttæt boks, og opbevar dem i køleskabet.