Påskelagkage med passionsfrugt og hvid chokolademousse
Det er skønt at kunne sætte en smuk kage på påskebordet. Prøv denne vidunderlige påskelagkage med passionsfrugt og hvid chokolade, der er pyntet med hjemmelavede påskeæg.
8 personer
Ingredienser
Bunde:
- 30 g hvedemel
- 100 g mandelmel eller blendede smuttede mandler
- 100 g sukker
- 5 æggehvider
- 50 g sukker
- lidt smeltet smør til pensling
Hvid chokolademousse:
- 200 g hvid chokolade
- 3 blade husblas
- 1½ dl piskefløde
- 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
- 3 spsk. sukker
- 2½ dl piskefløde
Desuden:
- 8 passionsfrugter
- 2 spsk. sukker
Icing med smør:
- 1½ pasteuriseret æggehvide, svarer til 1 af de små bægre
- 1 tsk. citronsaft
- 350 g flormelis
- 150 g blødt smør
- gul og blå levnedsmiddelfarve
- 2 spsk. hakket mørk chokolade
Desuden:
- 1 dl kokoschips
Sådan gør du:
- Kom hvedemel, mandelmel og de 100 g sukker i en skål. Pisk æggehviderne i en anden skål. Tilsæt de 50 g sukker til æggehviderne lidt efter lidt. Med en dejskraber vendes melblandingen med æggehviderne.
- Tegn 5 cirkler ca. 18 cm i diameter på bagepapir (der kan være 2-3 stk. på en stor bageplade, så de må bages ad et par omgange). Pensl bagepapiret i de tegnede former med smeltet smør. Smør dejen ud herpå.
- Bag bundene ved 200 gr. ca. 8 min., til de er gyldne og gennembagte. Afkøl bundene, og tag dem forsigtigt af bagepapiret.
- Hak den hvide chokolade fint. Udblød husblassen 10 min. i koldt vand. Kog fløden op. Tag gryden fra varmen. Tag husblassen op af vandet, og kom den i fløden. Rør, til den er opløst. Kom den hakkede hvide chokolade i, og rør, til den er smeltet i fløden. Lad det afkøle ca. 10 min.
- Pisk æggeblommerne cremede med sukker, og vend dem i chokoladen. Pisk fløden til skum, og vend den i chokoladeblandingen.
- Skrab indholdet fra passionsfrugterne op i en si, og pres saften ud i en skål. Kog passionsfrugtsaft og sukker op i en gryde et par min. Tag gryden fra varmen.
- For en springform med plastfilm. Læg en bund nederst, og smør ¼ af passionsfrugtmassen over. Fordel ¼ af chokolademoussen over. Læg en bund, og gentag 3 gange. Slut med en bund på toppen af kagen. Stil kagen tildækket i køleskab mindst 4 timer.
- Pisk æggehviden kort med en håndmikser eller på en køkkenmaskine, inden du tilsætter citronsaft. Tilsæt flormelis. Pisk, til det er som marengs. Pisk den bløde smør i. Farv med lidt gul og blå levnedsmiddelfarve, til det bliver fint mintgrønt.
- Smør icingen over kagen. Drys med hakket chokolade. Pynt med en rede lavet af kokoschips med påskeæg (se nederst) på toppen.