Palæobrød
Få opskriften på et lækkert og mættende palæobrød fyldt med nødder.
1 brød
Ingredienser
- 325 g nødder, fx hasselnødder og mandler
- 5 store æg
- 1 spsk honning, alternativt ahornsirup eller kokospalmesirup
- 2 spsk kokosfibermel
- 5 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 3-4 store kviste rosmarin
- 3 spsk små sorte oliven uden sten
- ½ tsk fint himalayasalt
- 1 stor tsk bagepulver
Sådan laver du palæobrød
- Kør nødder til mel på en foodprocessor. Pisk æggene helt lyse med honning. Bland forsigtigt nøddemel, kokosfibermel og olie i æggeblandingen. Skyl og slyng rosmarin, finthak bladene og kassér stænglerne. Hak oliven groft. Bland rosmarin, oliven, salt og bagepulver i dejen og hæld den i en smurt brødform.
- Bag brødet ved 175 °C varmluft i ca. 35 minutter, til der ikke hænger dej ved, når du tester med en tandstik eller en kødnål. Variation Du kan med fordel erstatte noget af nødde/mandelmelet med græskarkerner, du også kværner til mel.