Pandekagelagkage
En svensk opfindelse, hvor lagkagens bunde er skiftet ud med pandekager.
Pandekagelagkage
4 pandekager, gerne hjemmebagte
Creme I:
2 æggeblommer
1 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
1 dl piskefløde
1,5 dl sødmælk
1 stang vanilje
2,5 dl piskefløde, pisket til skum
Creme II:
2,5 dl piskefløde
100 g friske bær, blåbær eller hindbær
2 spsk. flormelis
Pynt:
bær (hindbær eller blåbær)
flormelis
1. Start med den første creme. Rør æggeblommer, sukker og majssti-velse sammen i en tykbundet gryde. Rør derefter fløden i sammen med mælken. flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. kom både stang og korn i gryden.
2. Bring blandingen i kog, og lad den koge igennem 1 minut under konstant piskning. Tag gryden af varmen, og fisk vaniljestangen op. Lad cremen køle af. Rør cremen med flødeskum.
3. Pisk fløden til den næste creme sammen med bær og flormelis til en tyk creme.
4. Læg cremen skiftevis mellem pandekagerne. Pynt med flormelis og bær.
TIP
Kagen kan varieres i det uendelige, med hvad du end har ved hånden. Vi har lavet en rigtig børneversion med flødecreme, flormelis og bær.
► SE OGSÅ: Verdens bedste pandekager: 4 lækre opskrifter
► SE OGSÅ: Chokolade-nøddebrownie
► SE OGSÅ: Pandekager med hyld og lemoncurd