Pandekager a la bananasplit

Pandekager a la bananasplit

En perfekt dessert for lækkersultnepandekageelskere.

10-12 stk.

Ingredienser

  • 4 dl mælk
  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 4 æg
  • 2 tsk. fintreven usprøjtet appelsinskal
  • ¾ dl appelsinsaft
  • 25 g smør
  • smør til bagning
  • Desuden:
  • 2 spsk. sukker
  • 20 g smør
  • 4 små bananer
  • Cremeskildpaddesauce:
  • 3 cremeskildpadder
  • 1½ dl fløde
  • 50 g mandelflager, rist dem evt. på en tør pande
  • ½ l vaniljeis
  • Pynt:
  • evt. frisk mynte

SÅDAN GØR DU

  1. Rør mælk, hvedemel, saltog sukker sammen, til det erjævnt. Rør æg, appelsinskalog appelsinsaft i. Lad dejentrække 30 min. Smelt smørret,og rør det i.
  2. Bag 10-12 pandekager ismør på en pande.
  3. Smelt sukkeret, til det ergyldent på en pande. Komsmørret i, og smelt det. Stegkort bananerne gyldne i sukkerblandingen.
  4. Kog fløden op i en lillegryde, og sluk for varmen.Kom skildpadderne i, og mosdem ud, så de smelter i denvarme fløde. Server saucenlun eller kold.
  5. Server pandekagerne medflækkede bananer, mandelflagedrys,is og skildpaddesauce.Pynt evt. med mynte.