Pandekager med chokomousse og passionsfrugt

Pandekager med chokomousse og passionsfrugt

Luksusdessert for lækkersultnegæster.

6 personer

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade med et kakaoindhold mellem 55-65 %
  • 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
  • 4 spsk. sukker
  • 3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
  • 3½ dl piskefløde
  • Pandekager:
  • 150 g hvedemel
  • 1 dl durumhvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 6 dl mælk
  • 4 æg
  • 25 g smeltet smør
  • smør til bagning
  • Desuden:
  • 4-5 spsk. ahornsirup
  • Pynt:
  • evt. hakkede usaltede pistacienødder
  • 6 passionsfrugter
  • Tilbehør:
  • flødeskum

  1. Hak chokoladen, og smeltden over vandbad eller imikroovn. Pisk æggeblommerog sukker cremet. Rørchokoladen i.
  2. Pisk æggehviderne stive,og vend dem i. Pisk fløden tillet skum, og vend den i chokoladecremen.Kom mousseni en skål. Dæk moussentil, og stil den i køleskab 2-4timer.
  3. Rør hvedemel, durumhvedemel,salt, sukker ogmælk sammen til en jævnblanding. Rør æggene i.Lad dejen hvile 30 min. Rørsmørret i.
  4. Bag 12 pandekager på enpande i smeltet smør.
  5. Fyld pandekagerne medchokolademousse. Rul demsammen, og læg dem på etfad. Dryp med ahornsirup,og pynt evt. med pistacienødder.Giv halve passionsfrugterog flødeskum til.