Pandekager med chokomousse og passionsfrugt
Luksusdessert for lækkersultnegæster.
6 personer
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade med et kakaoindhold mellem 55-65 %
- 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
- 4 spsk. sukker
- 3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
- 3½ dl piskefløde
- Pandekager:
- 150 g hvedemel
- 1 dl durumhvedemel
- ¼ tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 6 dl mælk
- 4 æg
- 25 g smeltet smør
- smør til bagning
- Desuden:
- 4-5 spsk. ahornsirup
- Pynt:
- evt. hakkede usaltede pistacienødder
- 6 passionsfrugter
- Tilbehør:
- flødeskum
- Hak chokoladen, og smeltden over vandbad eller imikroovn. Pisk æggeblommerog sukker cremet. Rørchokoladen i.
- Pisk æggehviderne stive,og vend dem i. Pisk fløden tillet skum, og vend den i chokoladecremen.Kom mousseni en skål. Dæk moussentil, og stil den i køleskab 2-4timer.
- Rør hvedemel, durumhvedemel,salt, sukker ogmælk sammen til en jævnblanding. Rør æggene i.Lad dejen hvile 30 min. Rørsmørret i.
- Bag 12 pandekager på enpande i smeltet smør.
- Fyld pandekagerne medchokolademousse. Rul demsammen, og læg dem på etfad. Dryp med ahornsirup,og pynt evt. med pistacienødder.Giv halve passionsfrugterog flødeskum til.