Pandekager med rodfrugter
En god og mættende frokostret.
Ingredienser
- 300 g fintrevne rodfrugter, f.eks. selleri, gulerod, jordskok og pastinak
- lidt salt
- 2 æg
- finthakkede krydderurter, f.eks. persille
- peber
- evt. 3 tsk mel
- 1 tsk olivenolie
- 30 g brød
- eventuelt en grøn salat
- Rodfrugterne rives fint, lægges i en si og saltes let. Lad det stå i 15 minutter. Pres al væden fra og bland rodfrugterne med æg, krydderurter og peber. Tilsæt eventuelt mel, hvis grønsagsmassen er for våd.
- Smør et stykke bagepapir med olivenolie og læg grønsagsmassen på papiret i flade, små pandekager eller i én stor. Bages i en ovn i ca 20 minutter ved 200°, eller til de er gyldne.
- Serveres med et stykke brød til og eventuelt en grøn salat.