Pandekager med rodfrugter

Pandekager med rodfrugter

En god og mættende frokostret.

Ingredienser

  • 300 g fintrevne rodfrugter, f.eks. selleri, gulerod, jordskok og pastinak
  • lidt salt
  • 2 æg
  • finthakkede krydderurter, f.eks. persille
  • peber
  • evt. 3 tsk mel
  • 1 tsk olivenolie
  • 30 g brød
  • eventuelt en grøn salat

  1. Rodfrugterne rives fint, lægges i en si og saltes let. Lad det stå i 15 minutter. Pres al væden fra og bland rodfrugterne med æg, krydderurter og peber. Tilsæt eventuelt mel, hvis grønsagsmassen er for våd.
  2. Smør et stykke bagepapir med olivenolie og læg grønsagsmassen på papiret i flade, små pandekager eller i én stor. Bages i en ovn i ca 20 minutter ved 200°, eller til de er gyldne.
  3. Serveres med et stykke brød til og eventuelt en grøn salat.