Pandekager med vaniljeis, ristet kokos, sirup og lime
Skøn dessert til nytårsaften: Lækre lune pandekager med vaniljeis og eksotisk tilbehør. Opskriften på pandekagerne får du her:
Pandekagedej
ca. 8 dl hvedemel
½-1 tsk Maldon salt
2 spsk sukker
korn fra 1 vaniljestang
revet skal fra 2 usprøjtede limefrugter
5-6 æg
1 l kærnemælk
smør til stegning.
Bland mel, salt, sukker, vaniljekorn og limeskal sammen. Tilsæt æggene og rør dejen igennem, mens kærnemælken tilsættes, til du har en lind og ensartet dej. Lad dejen hvile minimum en halv time gerne længere tid. Rør dejen igennem, inden du begynder at bage pandekagerne og justér den evt. med yderligere mel eller mælk.
Bag pandekagerne sprøde og gyldne i smør på en varm pande. Hold pandekagerne varme i ovnen. Pandekagerne kan sagtens bages tidligt på dagen og så varmes i et fad under sølvpapir i ovnen en halv time før, de skal spises. Pandekagerne serveres med en god vaniljeis, ristet kokos, ahornsirup og friskpresset limesaft.
Ristet kokos
1 kokosnød
smør
lidt lys rørsukker.
Kokosnødden slås itu, og kødet tages ud. Brug evt. en østerskniv til formålet. Riv kokosnødden groft på rivejernet og steg det gyldent i lidt smør på en pande. Drys med en smule rørsukker og servér det revne kokos til pandekagerne.
LÆS OGSÅ: Nytår: Her er en nem, frisk og børnevenlig nytårsmenu
Lækre drinks til nytårsaften
-
Skøn cocktail til nytårsaften: Bulldog Tom Collins
-
Festlig champagnecocktail med appelsin & campari
-
Velkomstdrink: Bobler med ingefær, citrus og mynte
-
Champagnemojito
-
Spændende cocktails til nytårsaften: Amaretto 23, Bubbly Cherry & Hot Buttered Scotch
-
Nytårsbobler med granatæble og lime
-
Champagne cocktail
-
Velkomstdrink: Bellini og sprøde brød med lakse-tatar
-
Skøn drink: Aperol Spritz
Skønne opskrifter til nytårsaften
-
Spændende cocktails til nytårsaften: Amaretto 23, Bubbly Cherry & Hot Buttered Scotch
-
Østers au naturel
-
Gratinerede østers - den perfekte forret til nytår
-
Jomfruhummersalat
-
Oksefilet med marinerede løg og gratineret kartoffel
-
Fragilite med choko-mokkacreme og solbær
-
Opskrift på Blomsterbergs nougatkræs
-
Sådan laver du den bedste kransekage til nytårsaften
-
Kransekage med pistacie