Pandekager med vaniljeis, ristet kokos, sirup og lime
Skøn dessert til nytårsaften: Lækre lune pandekager med vaniljeis og eksotisk tilbehør. Opskriften på pandekagerne får du her:
Pandekagedej
ca. 8 dl hvedemel
½-1 tsk Maldon salt
2 spsk sukker
korn fra 1 vaniljestang
revet skal fra 2 usprøjtede limefrugter
5-6 æg
1 l kærnemælk
smør til stegning.
Bland mel, salt, sukker, vaniljekorn og limeskal sammen. Tilsæt æggene og rør dejen igennem, mens kærnemælken tilsættes, til du har en lind og ensartet dej. Lad dejen hvile minimum en halv time gerne længere tid. Rør dejen igennem, inden du begynder at bage pandekagerne og justér den evt. med yderligere mel eller mælk.
Bag pandekagerne sprøde og gyldne i smør på en varm pande. Hold pandekagerne varme i ovnen. Pandekagerne kan sagtens bages tidligt på dagen og så varmes i et fad under sølvpapir i ovnen en halv time før, de skal spises. Pandekagerne serveres med en god vaniljeis, ristet kokos, ahornsirup og friskpresset limesaft.
Ristet kokos
1 kokosnød
smør
lidt lys rørsukker.
Kokosnødden slås itu, og kødet tages ud. Brug evt. en østerskniv til formålet. Riv kokosnødden groft på rivejernet og steg det gyldent i lidt smør på en pande. Drys med en smule rørsukker og servér det revne kokos til pandekagerne.
LÆS OGSÅ: Nytår: Her er en nem, frisk og børnevenlig nytårsmenu
Lækre drinks til nytårsaften
Skønne opskrifter til nytårsaften
Opskrifter til den perfekte nytårsmenu