Panna Cotta med jordbær

Panna Cotta med jordbær

Arbejdstid: 30 min.Stivnetid: 2-3 timerIkke fryse-egnet

4 personer

Ingredienser

  • 4 dl piskefløde
  • 3 blade husblas
  • 75 g sukker (knap 1 dl)
  • 1 stang vanilje
  • Jordbær:
  • 300 g jordbær
  • 200 g sukker
  • 2 blade husblas
  • lidt frisk mynte

  1. Læg husblassen i rigeligt koldt vand i 10 min. Hæld fløden i en gryde sammen med sukkeret.
  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom den i gryden sammen med vaniljen.
  3. Bring lige til kogepunktet. Tag gryden af varmen.
  4. Knug husblassen fri for vand og kom den i den koghede fløde. Lad det svale lidt.
  5. Fisk vaniljestangen op og fordél flødeblandingen i portionsskåle eller glas. Lad det stivne koldt.
  6. Læg husblassen til jordbærrene i koldt vand.
  7. Vend de skyllede og nippede jordbær med sukker og bring langsomt blandingen til kogepunktet. Lad det småkoge, mens der røres i 3-4 min.
  8. Tag det fra varmen. Knug husblassen fri for vand og rør den i jordbærrene.
  9. Lad dem svale, til de er lunkne, og fordél dem herefter på den stivnede fløde.
  10. Sæt det koldt et par timer før servering. Pynt med lidt mynte.