Panna Cotta med jordbær
Arbejdstid: 30 min.Stivnetid: 2-3 timerIkke fryse-egnet
4 personer
Ingredienser
- 4 dl piskefløde
- 3 blade husblas
- 75 g sukker (knap 1 dl)
- 1 stang vanilje
- Jordbær:
- 300 g jordbær
- 200 g sukker
- 2 blade husblas
- lidt frisk mynte
- Læg husblassen i rigeligt koldt vand i 10 min. Hæld fløden i en gryde sammen med sukkeret.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom den i gryden sammen med vaniljen.
- Bring lige til kogepunktet. Tag gryden af varmen.
- Knug husblassen fri for vand og kom den i den koghede fløde. Lad det svale lidt.
- Fisk vaniljestangen op og fordél flødeblandingen i portionsskåle eller glas. Lad det stivne koldt.
- Læg husblassen til jordbærrene i koldt vand.
- Vend de skyllede og nippede jordbær med sukker og bring langsomt blandingen til kogepunktet. Lad det småkoge, mens der røres i 3-4 min.
- Tag det fra varmen. Knug husblassen fri for vand og rør den i jordbærrene.
- Lad dem svale, til de er lunkne, og fordél dem herefter på den stivnede fløde.
- Sæt det koldt et par timer før servering. Pynt med lidt mynte.