Pannacotta med syltede figner

Pannacotta med syltede figner

Pannacotta er en skøn klassiker, her serveres den med skønne syltede figner.

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Kogetid: 10 min.
  • Køletid: 4-6 timer
  • Ingredienser:
  • 6 blade husblas
  • 250 g sukker
  • 2½ dl piskefløde
  • 3½ dl mælk
  • 1 vaniljestang

  1. Udblød husblassen i koldt vand. Kog sukker, fløde, mælk, vaniljekorn og vaniljestang igennem et par min. Tag gryden af varmen og og fjern vaniljestangen. Knug vandet af husblassen og smelt den i flødeblandingen. Hæld blandingen i 6 portionsforme og stil dem i køleskab 4-6 timer.
  2. Syltede figner: Kog 250 g tørrede figner i 3 dl portvin med 1 stykke hel kanel ca. 5 min. Tilsæt 1 dl sukker og kog ca. 5 min. Fjern kanelstangen og hæld det i et rent skoldet glas. Holdbarhed: ca. 1 uge i køleskab.
  3. Dyp formene forsigtigt i meget varmt vand. Løsn kanten med en lille kniv og vend desserterne ud på tallerkner. Pynt med syltede figner og evt. lidt mynte.