salat med mozzarella

Panzanella med mozzarella

Skøn mættende salat fra det toscanske landkøkken, hvor groft brød indgår som en fyldig ingrediens.

4

Ingredienser

  • 300 g langtidshævet groft speltbrød
  • 4 hakkede bøftomater
  • 1 hakket rødløg
  • ½ snittet agurk
  • 3 stilke snittet bladselleri
  • 1-2 fed knust hvidløg
  • en håndfuld rød el. grøn basilikum
  • salt, friskkværnet peber
  • 1-2 spsk kapers
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk rødvinseddike
  • 1 bøffelmælksmozzarella

Sådan gør du:

  1. Riv brødet i mindre stykker direkte i en salatskål. Anbring alle de øvrige ingredienser ovenpå, krydr med salt og peber og dryp derefter olivenolie og rødvinseddike over salaten, der blandes med to skeer, så brødet ikke går i stykker, men fedtes godt ind. Pluk mozzarellaen i grove stykker og drys dem over salaten, der serveres med det samme.
  2. Energi pr. person: 370 kcal, fedt 30%, protein 17%, kulhydrat 53%