Pærekage med chokolade og ingefær
En skøn pærekage med hakkede nødder, mørk chokolade og syltet ingefær. Nyd den til kaffen eller som dessert.
1 kage til ca. 8-10 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: ca. 1 time
- Fryse-egnet
- 150 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 150 g koldt smør
- 150 g sukker
- 100 g hasselnødder (hakkede)
- 1 æg str. L
- ¾ dl mælk eller kærnemælk
- 5-6 pærer
- 75 g mørk chokolade (hakket)
- 25 g syltet ingefær (finthakket)
- 2 spsk ingefærsirup
- Tænd ovnen på 175 grader, og smør en springform (22 cm) med smør.Bland mel og bagepulver, og hak det kolde smør i med et mørdejsjern eller i en foodprocessor.
- Tilsæt sukker og nødder, og saml dejen med æg og mælk.Skræl pærerne, skær dem i kvarter, og fjern kernehusene. Skær 3 af pærerne i mindre stykker, og vend dem i dejen sammen med chokolade og ingefær.
- Fyld dejen i formen.Skær de resterende pærer i skiver, og tryk dem let ned i dejen. Dryp med ingefærsirup, og bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time.
- Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den hvile i formen i 10 min., før den tages ud på en rist til afkøling.
- Nyd kagen lun eller afkølet evt. med flødeskum eller cremefraiche.