Pæretærte med marcipan
En fin, lille tærte, der både kan serveres som dessert og til kaffen.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 35 min.
- Bagetid: 1 time
- 125 g mel
- 100 g smør
- 2 spsk. sukker
- 1 æggeblomme
- ca. 4 små, faste pærer
- 75 g marcipan
- 2 spsk. sukker
- 1 æggehvide
- Drys:
- flormelis
- Pynt:
- pærebåde
- Kør mel og smør til smulder i foodprocessoren, eller brug fingerspidserne. Bland med sukker, og ælt hurtigt dejen sammen med æggeblomme. Lad dejen hvile i 1 time.
- Tryk godt og vel halvdelen af dejen ud i en tærteform på 18 cm i diameter.
- Skræl, halvér og udkern pærerne, og læg dem i formen med snitfladen nedad.
- Pluk marcipanen i småstykker, og rør den til en jævn masse med sukker og æggehvide. Fordél massen mellem pærerne.
- Rul resten af dejen ud, læg den over pærerne, og tryk dejen grundigt sammen hele kanten rundt.
- Bag tærten ved 165 grader i ca. 1 time.
- Pynt med et drys flormelis og nogle pærebåde ved servering. Smager skønt lun, men kan også serveres kold.
15 skønne tærter med frugt & bær
-
Æbletærte med flettet låg og marcipanfyld
-
Æbletærte med mandler og kanel
-
Æbletærte med marcipan
-
Æbletærte med valnøddebund
-
Marcipantærte med bær
-
Æbletærte med kanel
-
Æbletærte med kanelcreme
-
Dessert: Lime-marengstærte
-
Tærte med marcipan og appelsin
-
Pæretærte med vaniljeis og karamelkanelsauce
-
Tarte tatin med vaniljeyoghurt
-
Fransk pæretærte
-
Mørdejstærte med æble og tranebær
-
Tærte tatin med mango
-
Rabarber-crumble tærte