Pæretærte med marcipan

Pæretærte med marcipan

En fin, lille tærte, der både kan serveres som dessert og til kaffen.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Bagetid: 1 time
  • 125 g mel
  • 100 g smør
  • 2 spsk. sukker
  • 1 æggeblomme
  • ca. 4 små, faste pærer
  • 75 g marcipan
  • 2 spsk. sukker
  • 1 æggehvide
  • Drys:
  • flormelis
  • Pynt:
  • pærebåde

  1. Kør mel og smør til smulder i foodprocessoren, eller brug fingerspidserne. Bland med sukker, og ælt hurtigt dejen sammen med æggeblomme. Lad dejen hvile i 1 time.
  2. Tryk godt og vel halvdelen af dejen ud i en tærteform på 18 cm i diameter.
  3. Skræl, halvér og udkern pærerne, og læg dem i formen med snitfladen nedad.
  4. Pluk marcipanen i småstykker, og rør den til en jævn masse med sukker og æggehvide. Fordél massen mellem pærerne.
  5. Rul resten af dejen ud, læg den over pærerne, og tryk dejen grundigt sammen hele kanten rundt.
  6. Bag tærten ved 165 grader i ca. 1 time.
  7. Pynt med et drys flormelis og nogle pærebåde ved servering. Smager skønt lun, men kan også serveres kold.