Påskekage med kokos og citron

Påskekage med kokos og citron

Jeg har bagt nogle saftige kokosbunde og lagt dem sammen med en frisk citroncreme. Kagen bliver allerbedst, hvis du bager bundene og lægger dem sammen med cremen dagen før servering. Her får du Sandra Leigh Draznins lækre opskrift på en fin kage til påskedagene eller en lækker dessert til påskefrokosten.

1 kage, ca. 16 personer

Total:2 timer 30 minutter

Ingredienser

  • Kokosbunde:
  • 300 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 100 g kokosmel
  • 4 æg (str. L)
  • ½ tsk. salt
  • 225 g smør (blødt)
  • 375 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2½ dl kokosmælk
  • Citroncreme:
  • 4 citroner (øko)
  • 125 g smør (koldt)
  • 4 æg 150 g sukker
  • Glasur:
  • 200 g flødeost
  • 50 g smør (blødt)
  • 150 g flormelis
  • ½ dl kokosmælk
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Pynt:
  • 75 g ristede kokoschips (f.eks. fra Urtekram)
  • 20-25 påskeæg i pastelfarver (f.eks. fra Anthon Berg)

Sådan bager du påskekagen

  1. Kokosbunde:
  2. 1. Lad alle ingredienser til kokosbundene få stuetemperatur, inden du går i gang.
  3. 2. Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt kokosmel.
  4. 3. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne til blødt skum. Tilsæt salt, og pisk dem helt stive.
  5. 4. Pisk smør, sukker og vanilje cremet i 2-3 min. med en håndmikser. Pisk æggeblommerne i én ad gangen.
  6. 5. Rør melblanding og kokosmælk i dejen skiftevis lidt ad gangen. Vend de stive æggehvider i dejen á 2-3 omgange.
  7. 6. Fordél dejen i 2 smurte springforme (22 cm).
  8. 7. Bag kagerne ved 170 grader varmluft i 45-50 min. Drej kagerne, og byt evt. rundt på dem efter de første 30 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og sæt dem til afkøling i formene på en bagerist.
  9. Citroncreme:
  10. 8. Vask citronerne, riv skallen, og pres saften. Skær smørret i små terninger.
  11. 9. Pisk æg, sukker, citronskal og -saft med et alm. piskeris i en skål over et næsten kogende vandbad. Pisk, til det bliver tykt og cremet og ca. 68 grader varmt – det tager 8-10 min.
  12. 10. Tag skålen op af vandbadet, og pisk smørterningerne i et par stykker ad gangen, til cremen er blank og glat. Afkøl, og sæt cremen i køleskabet.
  13. Lagkage:
  14. 11. Tag kagerne ud af formene, og del dem hver i 2 bunde. Læg dem sammen med citroncremen i en rengjort form. Sæt kagen i køleskab i mindst 3 timer, og helst til næste dag.
  15. Glasur:
  16. 12. Pisk flødeost og smør cremet, og pisk flormelis, kokosmælk og vaniljesukker i. Pisk glasuren luftig, og sæt den i køleskabet i 30 min.
  17. Pynt:
  18. 13. Smør glasuren over hele kagen med en palet. Tryk kokoschips ind i glasuren på kagens sider, og sæt påskeæg i overfladens glasur.