Klassisk pastaret med auberginer, tomat, hvidløg & basilikum

Pasta alla Norma

Så enkelt, så godt og så klassisk. Den klassiske sicilianske pastaret med auberginer, tomat, hvidløg & basilikum er nem at lave og smager himmelsk!

Pasta alla Norma til 4 personer

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 300 g fuldkornslinguine
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 grofthakkede auberginer
  • salt, peber
  • 2 fed finthakkede hvidløg
  • 1 bdt. friskhakket basilikum
  • 1 dåse flåede cherrytomater
  • lidt kogevand fra pastaen
  • lys balsamico
  • 1 knsp sukker
  • Tilbehør:
  • frisk oregano
  • 1 bøtte ricotta
  • 50 g reven pecorino

Sådan laver du pasta alla Norma

  1. 1. Kog, afdryp, og hold pastaen varm. Gem lidt af kogevandet.
  2. 2. Varm olien i en stor pande, og steg auberginerne gyldne. Krydr med salt og peber. Tilsæt hvidløg, basilikum og tomater, og lad retten simre i 10-15 minutter.
  3. 3. Spæd evt. med lidt af kogevandet fra pastaen, og smag til med balsamico, sukker samt evt. yderligere krydderier.
  4. 4. Vend pastaen med saucen, og server med frisk oregano, ricotta og pecorino.
  5. Energi pr. person: 470 kcal, fedt 27%, protein 17%, kulhydrat 56%