Pasta med asparges og sprød parmaskinke

Pasta med asparges og sprød parmaskinke

Pastaretter er noget, de fleste kan lide, og det er samtidig nem og billig mad, der er lige til at gå til. Prøv denne herlige variant med grønne asparges.

4 personer

Ingredienser

  • 400 g pasta, f.eks. rør
  • 100 g parmaskinke i skiver
  • 2 tsk. olivenolie
  • 500 g grønne asparges
  • 3 forårsløg
  • 15 g smør
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 dl madlavningsfløde 8 %
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. revet citronskal
  • salt, peber
  • Pynt:
  • basilikum el. persille
  • Tilbehør:
  • tomatsalat og høvlet parmesanost

  1. Kog pastaen efter anvisning på emballagen og afdryp den i en sigte.
  2. Læg parmaskinke skiverne på bagepapir på en bageplade. Pensl dem med olivenolie. Stil pladen i ovnen ca. 12 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl skiverne.
  3. Skær den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i 3 cm stykker. Snit løgene. Svits løgene i smørret i en gryde. Tilsæt bouillon og fløde. Kog det op. Kom asparges, citronsaft og citronskal i. Kog det sammen under omrøring 2-3 min. Smag til med salt og peber. Vend pastaen i aspargessaucen.
  4. Drys mindre stykker af den sprøde parmaskinke over aspargespastaen. Server straks.