Pasta med bønner, kartofler og kikærter

Pasta med bønner, kartofler og kikærter

4 personer

Ingredienser

  • 300 g grønne bønner
  • 200 g pasta, f.eks. spaghetti
  • 1 løg
  • 200 g kogte, kolde kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. hakket persille
  • 1 lille fed finhakket hvidløg
  • 1 ds. kikærter
  • 2 dl bouillon
  • salt, peber
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 1 dl sorte oliven
  • Pynt:
  • friske basilikumblade og 50 g friskhøvlet parmesan

  1. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Nip bønnerne, og kog dem med pastaen de sidste 6 min. Af kogetiden. Afdryp pasta og bønner i en sigte.
  2. Hak løget, og skær kartoflerne i tern. Varm olivenolien op på en dyb pande, og svits løg og kartofler, til de får lidt farve. Tilsæt persille, hvidløg, kikærter og bouillon, og kog det hele sammen 3-4 min. Vend det sammen med bønner og pasta.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Fordel pinjekerner og oliven over, og pynt med basilikumblade og parmesanost.