Pasta med burrata: Sådan laver du nemt Pasta pomodoro
Burrata, tomat og pasta passer perfekt sammen. Få her opskriften på en hurtig og let pastaret med smagfuld tomatsovs til. I Italien kaldes retten pasta al pomodoro - hvilket kan oversættes til pasta med tomat(sovs). Et sikkert hit hos både børn og voksne.
4
Total:40 minutter
Arbejdstid:10 minutter
Ingredienser
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 kvist rosmarin
- 1 kvist timian
- 2 spsk. tomatpuré
- 2 dåser hakkede flåede tomat
- 2 spsk. balsamico
- 1 tsk. sukker
- Salt og peber
- 600 g frisk tagliatelle
- ½ dl olivenolie
- 1 burrata (se tip)
- 1 bundt bredbladet persille
- 200 g små tomater, gerne i forskellige farver
Sådan gør du
- Tomatsovs: Pil hvidløg og løg. Hak det fint. Opvarm olie i en gryde. Svits løg, hvidløg og krydderurter.
- Tilsæt tomatpuré og flåede tomater. Kom balsamico og sukker i. Skru ned for varmen, og kog sovsen ind i 25-30 min. Smag til med salt og peber.
- Kog pastaen i saltet vand efter anvisningen på pakken.
- Kom den kogte pasta i en stor skål. Vend pasta rundt med oliven - olie. Hæld tomatsovsen over. Kom burrata i midten.
- Skyl persille og nip bladene fra stilkene. Drys med persille over pastaen. Skyl tomater og skær dem i halve. Fordel dem rundt på pasta pomodoro, og server med det samme.