Pasta med burrata

Pasta med burrata: Sådan laver du nemt Pasta pomodoro

Burrata, tomat og pasta passer perfekt sammen. Få her opskriften på en hurtig og let pastaret med smagfuld tomatsovs til. I Italien kaldes retten pasta al pomodoro - hvilket kan oversættes til pasta med tomat(sovs). Et sikkert hit hos både børn og voksne.

4

Total:40 minutter

Arbejdstid:10 minutter

Ingredienser

  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist timian
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 dåser hakkede flåede tomat
  • 2 spsk. balsamico
  • 1 tsk. sukker
  • Salt og peber
  • 600 g frisk tagliatelle
  • ½ dl olivenolie
  • 1 burrata (se tip)
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 200 g små tomater, gerne i forskellige farver

Sådan gør du

  1. Tomatsovs: Pil hvidløg og løg. Hak det fint. Opvarm olie i en gryde. Svits løg, hvidløg og krydderurter.
  2. Tilsæt tomatpuré og flåede tomater. Kom balsamico og sukker i. Skru ned for varmen, og kog sovsen ind i 25-30 min. Smag til med salt og peber.
  3. Kog pastaen i saltet vand efter anvisningen på pakken.
  4. Kom den kogte pasta i en stor skål. Vend pasta rundt med oliven - olie. Hæld tomatsovsen over. Kom burrata i midten.
  5. Skyl persille og nip bladene fra stilkene. Drys med persille over pastaen. Skyl tomater og skær dem i halve. Fordel dem rundt på pasta pomodoro, og server med det samme.

TIP

Burrata er en italiensk friskost, der minder om mozzarella. Burrata er mere blød i konsistensen, og har en dejlig cremet kerne.