Pasta med kødboller i tomatsauce

Pasta med kødboller i tomatsauce

4 personer

Ingredienser

  • 400 g brede pastabånd
  • 50 g små spinatblade
  • 1 potte basilikum
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • Fars:
  • 350 g hakket oksekød, 3-7 %
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl mælk
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 æg
  • salt og peber
  • Tomatsauce:
  • 1 selleristængel
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 140 ml tomatkoncentrat
  • 4 dl vand fra kødbollerne
  • 1 tsk. paprika
  • ½ spsk. tørret oregano
  • salt, sukker og peber

  1. Start med farsen: kom oksekødet i en skål. Hak løget meget fint, ogriv hvidløget. rør farsen med løg,hvidløg, mælk, havregryn, timian, æg,salt og peber. lad farsen hvile lidt ikøleskabet.
  2. Bring en gryde med letsaltet vandi kog. form små kødboller af farsenmed en teske, og kog dem, til dekommer op til overfladen. tag kødbollerneop med en hulske. gem lidt afkogevandet.
  3. Skær selleristænglen i små tern,hak løg og hvidløg fint. Svits grønsagernei olie. tilsæt tomatkoncentratog lidt kogevand fra kødbollerne samtpaprika og oregano. lad saucensimre i 5 min. uden låg. Smag tilmed salt, sukker og peber, og tilsætkødbollerne.
  4. Kog pastaen efter anvisningen påemballagen, hæld vandet fra, og vendtomatsaucen i pasta sammen medspinat og basilikumblade. drys medfriskrevet parmesanost.