Pasta med kødsauce til 2 dage

Pasta med kødsauce til 2 dage

Her har vi gemt en massegrove grønsager i kødsaucen,det giver god smag, strækkerden længere og gør den ogsåsundere. Når du laver en stor portion kødsovs kan du bruge den anden halvdel til en lækker lasagne eller en skøn sandwich bolognaise. Opskrifterne finder du nederst på siden.

(4 pers. til 2 dage)

Ingredienser

  • 3 løg
  • 4 gulerødder
  • 1 rodselleri, ca. 400 g skrællet vægt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g bacon i tern
  • 1 kg hakket okse-, svine- eller kyllingekød maks. 10 % fedt
  • 2 fed hvidløg
  • 3 ds. flåede, hakkede tomater
  • 1 dl. tomatkoncentrat
  • 4 tsk. tørret oregano
  • 3 tsk. timian, gerne frisk
  • salt, peber
  • Pynt:
  • gerne frisk basilikum eller persille
  • Tilbehør:
  • pasta, halve cherrytomater og friskrevet parmesanost

Sådan laver du pasta med kødsauce

  1. Hak løgene. Skær gulerødder og skrællet rodselleri i fine tern, eller hak dem i foodprocessoren.
  2. Svits grønsagerne i olie i en gryde. Tilsæt bacon og kød, og svits det med, til det har skiftet farve.
  3. Tilsæt hvidløg, flåede tomater og tomatkoncentrat, oregano og timian. Kog det op.
  4. Lad saucen småkoge ca. 30-45 min. under låg. Smag til med salt og peber.
  5. Server halvdelen af kødsaucen med det foreslåede tilbehør.
  6. Den anden halvdel kan du gemme til: Sandwichbolle bolognese eller en skøn lasagne bolognaise