Pasta med ovnbagte rodfrugter og grønkålspesto

Pasta med ovnbagte rodfrugter og grønkålspesto

Prøv en kødfri dag og sæt i stedet tænderne i denne opskrift på pasta med ovnbagte rodfrugter og grønkålspesto. Retten kan også serveres som tilbehør til et stykke kød.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Koge-/stegetid: 30 min.
  • 250 g pasta (frisk eller tørret)
  • groft salt
  • chiliflager (eller sort peber i kværn)
  • Rodfrugter:
  • 750 g blandede rodfrugter (f.eks. knoldselleri, persillerod, pastinak, gulerod)
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • Pesto:
  • 25 g hasselnødder
  • 75 g frisk grønkål
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. jomfruolivenolie
  • 100 g hytteost
  • 1-2 tsk. citronsaft

  1. Rodfrugter:
  2. Rens rodfrugterne, og skær dem i mundrette stykker. Vend dem med olie, salt og peber på en bageplade med bagepapir.
  3. Bag rodfrugterne møre i ovnen ved 180 grader i 25-30 min.
  4. Pesto:
  5. Rist valnøddekernerne på en tør pande i 3-5 min., og afkøl dem.
  6. Skyl og rib grønkålsbladene, og blanchér dem i kogende, letsaltet vand. Tag dem op (gem vandet til pastaen), og læg dem i en skål med iskoldt vand. Dryp grønkålen godt af, pres væden ud, og hak den groft. Pil hvidløgsfeddet, og snit det fint.
  7. Hak nødderne i en foodprocessor, og tilsæt grønkål og hvidløg. Tilsæt olie og hytteost. Kør til passende konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  8. Pasta:
  9. Kog pastaen efter pakkens anvisning. Dryp af, og vend med 3-4 spsk. pesto. Anret på 2 tallerkner sammen med rodfrugterne, og drys med chiliflager. Servér resten af pestoen i en skål.