Pasta med pesto og ærter

Pasta med pesto og ærter

4 personer

Ingredienser

  • 300 g pasta f.eks. sommerfugle
  • 300 g ærter, gerne friskbælgede, men fine fra frost kan også bruges
  • Pesto:
  • 1 stor håndfuld basilikumblade
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • 40 g friskreven parmesanost
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. kogevand fra pastaen
  • friskkværnet peber
  • Pynt:
  • basilikumblade og 2 spsk. høvlet parmesanost
  • Tilbehør:
  • tomatsalat

  1. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, og afdryp den i en sigte. Kom ærterne i kogevandet til pastaen de sidste par min. af kogetiden.
  2. Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender eller foodprocessor og miks det jævnt.
  3. Vend pestoen i pastaen.