Pasta med pesto og ærter
4 personer
Ingredienser
- 300 g pasta f.eks. sommerfugle
- 300 g ærter, gerne friskbælgede, men fine fra frost kan også bruges
- Pesto:
- 1 stor håndfuld basilikumblade
- 1 lille fed hvidløg
- 1 tsk. salt
- 40 g friskreven parmesanost
- 2 spsk. pinjekerner
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. kogevand fra pastaen
- friskkværnet peber
- Pynt:
- basilikumblade og 2 spsk. høvlet parmesanost
- Tilbehør:
- tomatsalat
- Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, og afdryp den i en sigte. Kom ærterne i kogevandet til pastaen de sidste par min. af kogetiden.
- Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender eller foodprocessor og miks det jævnt.
- Vend pestoen i pastaen.