Pasta med pistou
Côte d’azur grænser op til Italien og byen Nice har engang været italiensk. Det har sat sit aftryk i madkulturen i det sydfranske, hvor der også indgår pastaretter.
Total:30 minutter
Ingredienser
- 70 g pinjekerner
- 1 hel potte frisk basilikum
- 1 fed hvidløg
- 50 g revet parmesanost
- ½ dl olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
- salt og sort peber
- 500 g frisk pasta
- 20 g smør.
Sådan laver du pasta med pistou
- 1. Tænd ovnen på 180 grader. Kom pinjekernerne i en ovnfast form og rist dem gyldne i ovnen i ca. 5 min.
- 2. Kom dem i en morter eller blender sammen med basilikum, pillet og hakket hvidløg, parmesan, olie og eddike. Drys med lidt salt og godt med sort peber og stød eller blend det til en grov masse. Smag til om der mangler salt eller eddike.
- 3. Kog pastaen i rigeligt vand med masser af salt i. Den skal kun koge 1-2 min. Gem 1 glas af kogevandet og sigt resten af vandet fra. Kom pastaen tilbage i gryden og kom pistouen i sammen med smør. Rør det sammen og brug lidt af kogevandet til at løsne op i det. Servér pastaen omgående.
- Prøv også dampede muslinger i Pastis med rouille