pasta

Pasta med sugo

Lækker, let og ikke mindst sund opskrift på pasta med sugo.

4

Ingredienser

  • 250 g fuldkornsspaghetti
  • Sugo:
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 hakket løg
  • 2 fed hakket hvidløg
  • Lidt frisk eller tørret chili
  • 400 g hakket, magert kalve- og flæskesmåkød
  • 1 pastinak i tern
  • 2 gulerødder
  • 2 stilke fintsnittet bladselleri
  • 2 peberfrugter
  • 1 hakket courgette
  • Salt og peber
  • 1 tsk stødt oregano
  • 1 stang kanel
  • 2 dåser hakkede, flåede tomater eller ca. 1 liter passata
  • 25 g parmesanflager

Sådan gør du:

  1. Varm olien og sauter løg, hvidløg og chili kort heri. Kom ­kødet på panden, brun det under omrøring og rør med en gaffel, så det får en grynet konsistens. Tilsæt alle grøntsager og svits dem kort, før krydderier samt tomater kommes ved, og det hele ­snurrer under jævnlig omrøring 15–20 minutter. Smag til med yderligere krydderier. Kog pastaen og server med sugo og ost.
  2. Energi pr. person: 550 kcal, fedt 20%, protein 27%, kulhydrat 53%.