Pasta

Pasta med svampe

Den moderne kogekone Nanna Simonsen laver den allerbedste vinterret - skøn pasta med svampe og hvidvin i sovsen. Nemt, lækkert og ligetil.

4-5

Ingredienser

  • 300 g blandede svampe
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ spsk smør
  • 1 dl tør hvidvin
  • 3 kviste merian
  • 1 ½ dl madlavningsfløde, 8%
  • salt og peber
  • fintreven skal af 1 øko-citron
  • 1 lille bundt bladpersille
  • friskreven parmesan
  • 400 g tørret pasta,
  • gerne fuldkorn

Sådan gør du:

  1. Rens svampene. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Skær svampene i små stykker og rist dem let i olie og smør i en sauterpande. Tilsæt løg og hvidløg og lad dem blive klare. Tilsæt hvidvin og merian. Lad vinen dampe næsten helt væk. Tilsæt fløde, salt, peber og citronskal og lad det simre et par minutter. Tag panden af blusset og læg låg på. Kog pastaen (følg anvisningen på pakken) i saltet vand. Hak persillen fint. Bland 3-4 skefulde af kogevandet i svampesaucen, når pastaen er kogt. Hæld vandet fra pastaen og lad den dryppe af i en sigte, før den vendes i svampesaucen. Server med hakket persille, friskreven parmesan og sort peber over.
  2. Tips: Du kan bruge alle slags svampe til denne ret, f.eks. kantareller, champignoner, portebello og østershatte.