Mere smag med mindre kød: Sådan laver du den lækreste pasta med svampe, pancetta og sprøde brødkrummer
Pancetta eller bacon giver sammen med svampene masser af smag til denne nemme pastaret. Top den med sprøde brødkrummer, som er den perfekte måde at få brugt dine tørre brødrester.
Personer:4
Total:20 min.
Ingredienser
Krummer
- 2 skiver lyst brød
- 3 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
- salt og peber
Pasta
- 500 g pasta, f.eks. pappardelle
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 600 g svampe, f.eks. portobello og champignon
- 2 håndfulde bredbladet persille
- 100 g pancetta i tern
- olie til stegning
- ½ tsk chiliflager
- 1 håndfuld revet parmesan
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær brødet i grove tern, og blend dem groft. Pil hvidløg, og knus dem let. Steg dem ved svag til jævn varme i olivenolie i 2-3 minutter. Tilsæt krummerne, og steg dem, til de er gyldne og sprøde. Krydr med salt og peber, og sæt til side.
- Kog pastaen i letsaltet vand, til den er al dente. Hæld vandet fra, men gem lidt af det.
- Pil og hak løg og hvidløg. Rens svampene, og skær dem i mundrette stykker. Pluk og hak persille. Steg pancetta på en tør pande, til den er sprød. Lad den dryppe af på fedtsugende papir.
- Steg svampene på samme pande, til de afgiver væde og tager farve. Sæt dem til side.
- Hæld lidt olie på panden, og steg nu løg og hvidløg, til løgene er klare. Tilsæt chiliflager, svampe og pasta, og vend det hele godt sammen. Hæld lidt af kogevandet ved, tag panden af varmen, og tilsæt revet parmesan. Vend halvdelen af persillen i, og smag til med salt og peber.
- Vend resten af persillen i krummerne.
- Anret pastaen på tallerkner, og top med brødkrummer og pancetta.
Tip: Du kan erstatte pancetta med bacon, eller udelade den helt.