Pasta med tomat og bacon

Pasta med tomat og bacon

Det behøver ikke at tage lang tid at lave en lækker ret. Her er et godt eksempel på en nem og velsmagende pastaret.

4 personer

Ingredienser

  • 300 g pasta f.eks. penne
  • 125 g bacon i tynde skiver
  • 250 g cherrytomater gerne både røde og gule
  • 1 løg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1-2 fed finthakkede hvidløg
  • salt og peber
  • 125 g frisk mozzarella
  • 1 stor håndfuld friske basilikumblade
  • Tilbehør:
  • friskrevet parmesan og evt. sorte oliven uden sten

Sådan gør du

  1. Kog pastaen efter anvisning på emballagen, og afdryp den i en si.
  2. Steg baconskiverne sprøde, og afdryp dem på køkkenrulle.
  3. Halver tomaterne. Hak løget, og svits det i olivenolie, til det er blødt, men ikke har taget særlig farve. Kom hvidløg i, og svits kort med. Krydr med salt og peber.
  4. Vend løgblandingen og de halve tomater i pastaen. Smuldr baconskiverne over. Fordel mozzarella i små tern over, og drys med frisk basilikum. Server med friskrevet parmesan og evt. sorte oliven.