Pasta

Pasta & ovnbagte tomater

Elsker du også pasta? Denne skønne ret kan du spise med god og sund samvittighed.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    440 Kcal
  • Fedt:
    26 %
  • Protein:
    22 %
  • Kulhydrat:
    52 %

4

Ingredienser

  • 300-400 g cherrytomater i halve
  • salt, peber
  • 5-6 hele fed hvidløg (med skal)
  • 1 spsk olivenolie
  • 300 g fuldkornsdurumpasta
  • en håndfuld basilikum
  • 2 spsk groftreven skal
  • af ubehandlet citron
  • 50 g høvlet parmesan
  • 150 g parmaskinke eller
  • bresaola i tynde skiver

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 200°. Skær tomaterne i halve, læg dem på en plade med bagepapir sammen med hvidløgene, drys salt og peber på og dryp olie over. Bag tomater og hvidløg i ovnen ca. 15-20 minutter. Kog pastaen imens, afdryp og hold den varm. Smut skallen af de bagte hvidløg og vend dem samt tomaterne med den kogte pasta og de øvrige ingredienser. Smag til med salt og peber og server omgående.