salat

Pastasalat anno 2010

Et hit på ethvert menukort.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    680 Kcal
  • Fedt:
    28 %
  • Protein:
    14 %
  • Kulhydrat:
    58 %

4

Ingredienser

  • 300 g fuldkornspasta, f.eks. skruer.
  • Tomatsalsa:
  • 300 g hakkede tomater – gerne forskellige slags
  • 1 dl groftreven courgette
  • 1 lille snittet løg, evt. rødløg
  • 1–2 fed knust hvidløg
  • 2–3 blade kraftig mynte
  • Rød og grøn basilikum
  • 2 spsk basilikumolie eller kraftig olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 radicchio/treviso
  • 25 g ristede hasselnøddekerner, evt. pinjekerner
  • 12 kugler mini mozzarella.
  • 300 g foccaciabrød.

Sådan gør du:

  1. Kog pastaen efter anvisningen, afdryp og afkøl den. Bland tomater, courgette, løg og hvidløg med mynte og basilikum efter ønske. Smag til med olie, salt og peber og vend pasta og salsa sammen. Anret pastasalaten på blade af treviso eller radicchio med nødder
  2. og mozzarella og foccaciabrød.