Pastasalat med et væld af grøntsager
Lækker pastasalat med parmaskinke og masser af grøntsager - det er nem og lækker mad, som de fleste kan li'. Opskriften finder du lige her:
4 personer
Total:25 minutter
Ingredienser
- 250 g penne pasta
- 200 g haricot vert bønner
- 190 g ovnbagte tomater (1 glas fra Urtekram)
- 1 bundt baby gulerødder med top
- 1 bundt forårsløg
- 100 g parmaskinke
- 4 spsk. hvid balsamico
- 1 dl koldpresset jomfruolivenolie
- salt og peber
Sådan laver du pastasalat med masser af grønt
- Kog pasta efter pakkens anvisning i vand med salt. Pastaen skal være al dente.
- Afkøl pastaen under koldt vand i et dørslag.
- Nip bønner, og skyl dem. Damp dem i 3-4 min. Afkøl dem under koldt vand i dørslaget.
- Bland pasta og bønner i en stor skål. Tilsæt ovnbagte tomater, og bland rundt.
- Skyl gulerødder, og skær top og bund fra. Gem lidt at toppen. Skyl gulerodstoppene grundigt, og hak groft. Skyl forårsløg, og skær dem i skiver på skrå.
- Tænd ovnen på 200 gr. Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg parmaskinke på pladen. Bag skinken i ovnen i 8 min., til den er sprød.
- Bland gulerødder og forårsløg godt rundt i pastaen. Vend pastasalaten sammen med balsamico og olivenolie. Krydr med salt og peber. Pynt med hakket gulerodstop, og drys med sprød parmaskinke