Pastasalat med et væld af grøntsager

Pastasalat med et væld af grøntsager

Lækker pastasalat med parmaskinke og masser af grøntsager - det er nem og lækker mad, som de fleste kan li'. Opskriften finder du lige her:

4 personer

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 250 g penne pasta
  • 200 g haricot vert bønner
  • 190 g ovnbagte tomater (1 glas fra Urtekram)
  • 1 bundt baby gulerødder med top
  • 1 bundt forårsløg
  • 100 g parmaskinke
  • 4 spsk. hvid balsamico
  • 1 dl koldpresset jomfruolivenolie
  • salt og peber

Sådan laver du pastasalat med masser af grønt

  1. Kog pasta efter pakkens anvisning i vand med salt. Pastaen skal være al dente.
  2. Afkøl pastaen under koldt vand i et dørslag.
  3. Nip bønner, og skyl dem. Damp dem i 3-4 min. Afkøl dem under koldt vand i dørslaget.
  4. Bland pasta og bønner i en stor skål. Tilsæt ovnbagte tomater, og bland rundt.
  5. Skyl gulerødder, og skær top og bund fra. Gem lidt at toppen. Skyl gulerodstoppene grundigt, og hak groft. Skyl forårsløg, og skær dem i skiver på skrå.
  6. Tænd ovnen på 200 gr. Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg parmaskinke på pladen. Bag skinken i ovnen i 8 min., til den er sprød.
  7. Bland gulerødder og forårsløg godt rundt i pastaen. Vend pastasalaten sammen med balsamico og olivenolie. Krydr med salt og peber. Pynt med hakket gulerodstop, og drys med sprød parmaskinke