Pebernødder a la Lagkagehuset
Opskriften på årets bedste pebernødder kommer fra Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset.
Ca. 250 stk. pebernødder
Ingredienser
- Pebernødder a la Lagkagehuset
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 1 dl piskefløde
- 500 g hvedemel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. hvid peber
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
Sådan laver du pebernødder a la Lagkagehuset
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pisk smør og sukker med en elpisker til en ensartet cremet masse. Tilsæt fløde, og pisk ved laveste hastighed.
- Bland hvedemel med krydderier, bagepulver og natron, og rør i dejen, til den er nogenlunde fast. Ælt dejen sammen med hænderne.
- Del dejen i mindre stykker. Tril dejstykkerne til pølser på tykkelse med en lillefinger.
- SE MERE: Spanskrør med lun chokoladecreme
- Skær dejen i små stykker på ca. 1 cm. Tryk nogle af dem let flade i toppen, og tril andre. Sæt pebernødderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 7-8 min., til de er gyldne. Afkøl pebernødderne, før de kommes i en kagedåse.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt