Pebernødder a la Lagkagehuset

Pebernødder a la Lagkagehuset

Opskriften på årets bedste pebernødder kommer fra Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset.

Ca. 250 stk. pebernødder

Ingredienser

  • Pebernødder a la Lagkagehuset
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 1 dl piskefløde
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. hvid peber
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron

Sådan laver du pebernødder a la Lagkagehuset

  1. Tænd ovnen på 200 grader. 
  2. Pisk smør og sukker med en elpisker til en ensartet cremet masse. Tilsæt fløde, og pisk ved laveste hastighed.
  3.  Bland hvedemel med krydderier, bagepulver og natron, og rør i dejen, til den er nogenlunde fast. Ælt dejen sammen med hænderne. 
  4. Del dejen i mindre stykker. Tril dejstykkerne til pølser på tykkelse med en lillefinger.
  5. SE MERE: Spanskrør med lun chokoladecreme
  6. Skær dejen i små stykker på ca. 1 cm. Tryk nogle af dem let flade i toppen, og tril andre. Sæt pebernødderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 7-8 min., til de er gyldne. Afkøl pebernødderne, før de kommes i en kagedåse.

Tip

Pebernødderne bliver bløde, hvis de er pakket ind i cellofan i flere dage. Pak derfor først pebernødderne i cellofanposer, lige før de skal gives væk.