Peberrodssuppe med blåmuslinger
Muslinger er en billig spise, der smager fantastisk i en god suppe.
4
Ingredienser
- Aioli:
- 1 butternut squash (700 g)
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- 2 fed hvidløg
- salt og peber
- Muslingesuppe:
- 1½ kg friske blåmuslinger
- 2 fed hvidløg
- 2 løg (200 g)
- 1 porre (150 g)
- 2 spsk smør
- 4 dl hvidvin
- 4 dl piskefløde
- ½ rød frisk chili, finthakket
- 20 g frisk peberrod
- Crutoner:
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 skive groft brød, skåret i tern
Sådan gør du
- Aioli:
- Skræl og del butternutsquashen i flere stykker. Skrab kernerne ud. Vend dem i lidt olivenolie, og kom dem i et ildfast fad. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Blend butternutsquashen med olivenolie, citronsaft og hvidløg, og smag til med salt og peber.
- Muslingesuppe:
- Skyl muslingerne i koldt vand, og kasser alle muslinger, som ikke lukker sig helt. Hak hvidløg, løg og porre fint. Smelt smør i en stor gryde, og sauter grøntsagerne deri. Tilsæt hvidvin og muslinger, og lad dem koge med låg i cirka 10 minutter, til alle muslinger er åbne.
- Hæld suppen over en sigte, så muslinger og grøntsager sigtes fra, og hæld væden tilbage i gryden. Tilsæt piskefløde, frisk chili og revet peberrod, og lad suppen koge ind uden låg i 5-7 minutter. Smag til med salt og peber.
- Hæld muslingerne tilbage i gryden.
- Croutoner:
- Varm en pande op med olivenolie. Kom presset hvidløg på, og steg tern af brød deri.
- Server muslingesuppen med hvidløgscroutoner, butternut-aioli og friske krydderurter.
LÆS OGSÅ: Ærtesuppe med stenbidderrogn
LÆS OGSÅ: Spicy suppe med hummerhaler
LÆS OGSÅ: Suppe med udonnudler og tofu