Penne med pølseragout

Penne med pølseragout

2 personer

Ingredienser

  • Ingredienser:
  • 2 små ferske pølser (se tip)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g pasta penne
  • 1 spsk. olivenolie
  • saften af ½ citron
  • revet skal af ½ citron (økologisk)
  • ¼ tsk. chiliflager
  • 250 g daddeltomater (eller 1 dåse hele, flåede cherrytomater)
  • 40 g friskrevet parmesanost
  • 5 stilke basilikum hakket groft
  • 20 g smør

  1. Tryk farsen ud af pølserne, ogform den til små boller.
  2. Bring vand til pastaen i kog.
  3. Steg kødbollerne med hakketløg og hvidløg, chili og fintrevetcitronskal. Når bollerne ergennemstegte, koges de af medcitronsaft.
  4. Kom smør i en anden pande,og steg halve tomater kort.
  5. Kog pasta efter anvisning påpakken, men stop ca. 1 min., førde er færdige. Hæld vandet fra,men gem det, og kom pastaen ipanden til tomaterne, og svingrundt. Kom lidt kogevand ved,drys med friskrevet ost og grofthakketbasilikum. Ryst panden,så osten aldrig når at sætte sigi bunden af panden. Hæld desmå kødboller over, og servérstraks.