Perlebyg salat
En dejlig salat med perlebyg, broccoli, tomater og krydderier, der mætter godt og smager vidunderligt.
Perlebyg salat til 5 personer
Ingredienser
- 300 g perlebyg – jeg foretrækker dem fra Skærtoftmølle eller Aurion
- 1 lille rødløg, finthakket
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 lille skalotteløg, finthakket
- 4 timiankviste, kun bladene
- 1 økocitron, fintrevet skal af den hele og saften af den halve
- 150 g tørristede valnødder, mandler og hele græskarkerner
- 1 stor håndfuld grofthakkede, blandede friske krydderurter. F.eks. bredbladet persille, mynte, oregano, merian og salvie
- 1 spsk tørrede tranebær
- 2 spsk ovnbagte tomater, grofthakkede
- 1 lille håndfuld små, modne tomater, skåret i halve
- evt. 200 g rå broccoli
- salt, peber og peperoncini.
Sådan laver du salat perlebyg salat
- Kog perlebyggen efter anvisningen på pakken.
- Mens den koger, varmer du olien i en lille kasserolle eller på en pande, smider hvidløg, skalotteløg og timianblade på og tager den af varmen – det må ikke brune, så er olien for varm.
- Herefter tilsætter du den revne citronskal og svinger kasserollen godt rundt, mens det syder lidt.
- Tilsæt de soltørrede tomater og derefter citronsaften.
- Hæld olie/citronblandingen over den friskkogte og stadig varme perlebyg.
- Tilsæt græskarkerner og hakkede mandler og valnødder og lad det køle af.
- Når salaten er kølet af, tilsætter du krydderurter, tranebær, tomater og broccoli og smager til med salt, peber og peperoncini og evt. ekstra citronsaft.