Persillepesto
Denne lækre velsmagende persillepesto med valnødder kan pifte enhver ret op. Den kan også bruges som dressing i en lækker sandwich.
4 små glas persillepesto
Total:30 minutter
Ingredienser
- Persillepesto
- Fryse-egnet
- 1 stort bdt (100 g) persille
- 100 g valnøddekerner
- 4 fed hvidløg
- ¼ liter jomfruolivenolie
- 100 g parmesanost
- salt og peber
Sådan laver du persillepesto
- 1. Skyl persillen grundigt og slyng den tør for vand.
- 2. Hak valnødder og hvidløg i en foodprocessor og tilsæt persilleblade. Kør, til det bliver en tyk puré.
- 3. Tilsæt olivenolien lidt ad gangen, til pestoen har passende konsistens.
- 4. Rør friskrevet parmesanost i pestoen og smag til med salt og peber.
- 5. Fordel i små, rengjorte glas, læg evt. en valnød på hver til pynt og dæk overfladen med et tyndt lag olivenolie. Luk glassene og stil dem koldt.