Persillepesto

Persillepesto

Denne lækre velsmagende persillepesto med valnødder kan pifte enhver ret op. Den kan også bruges som dressing i en lækker sandwich.

4 små glas persillepesto

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Persillepesto
  • Fryse-egnet
  • 1 stort bdt (100 g) persille
  • 100 g valnøddekerner
  • 4 fed hvidløg
  • ¼ liter jomfruolivenolie
  • 100 g parmesanost
  • salt og peber

Sådan laver du persillepesto

  1. 1. Skyl persillen grundigt og slyng den tør for vand.
  2. 2. Hak valnødder og hvidløg i en foodprocessor og tilsæt persilleblade. Kør, til det bliver en tyk puré.
  3. 3. Tilsæt olivenolien lidt ad gangen, til pestoen har passende konsistens.
  4. 4. Rør friskrevet parmesanost i pestoen og smag til med salt og peber.
  5. 5. Fordel i små, rengjorte glas, læg evt. en valnød på hver til pynt og dæk overfladen med et tyndt lag olivenolie. Luk glassene og stil dem koldt.

Tip

Giv f.eks. et glas pesto sammen med et bundt smuk pasta i julegave.