Persillesuppe med blåmuslinger, urter og sprød croustillant
5
Ingredienser
- 2 kg danske blåmuslinger
- Persillesuppe:
- 500ml piskefløde
- 500ml tynd hønsefond
- 1 stk bagekartoffel
- 1 stk løg i skiver
- 1 porre i tynde skiver
- 1/4 bundt timian
- 3 bundter bredbladet persille
- 500 g spinat.
- Croustillant:
- 1 pakke Brick dej, kan købes ved Peter Paris i Århus, ellers kan forårsrulledej, som du finder i asiatiske supermarkeder bruges
- 2 salatløg
- 1 dl hvidvinseddike
- hakket persille og estragon
- 1 l olie til friturestegning.
Sådan gør du
- Persillesuppe:
- Alle ingredienser koges op og blendes med tre bundter bredbladet persille og 500 g spinat. Suppen sigtes og køles hurtigt ned over is. Varm den op og damp blåmuslingerne her i inden servering.
- Croustillant:
- Sauter løgene over svag varme i smør. Når løgene er møre, tilsættes eddiken og koges helt væk. Tilsæt herefter de hakkede urter. Lad det køle af og rul det i dej
- Kom olien i en dyb pande eller gryde og sauter rullerne her i. Læg dem på fedtsugende papir.
- Server suppen med de sprøde croustillant og drys med diverse urter, f.eks. bredbladet persille, estragon, kørvel og brøndkarse