Picnicboller

Picnicboller

De koldthævede boller er gode at fryse. Pak dem i passende portioner,og tag dem ud, efterhåndensom du får brug for dem.

10 boller

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 30 min.
  • Hævetid: 15-20 timer
  • Bagetid: ca. 15 min.
  • Fryse-egnede
  • ½ liter vand
  • 1⁄3 pakke gær
  • 2 spsk olie
  • 250 g groft hvedemel (grahamsmel)
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 25 g hørfrø
  • 1½ tsk groft salt
  • ca. 700 g hvedemel

  1. Rør smuldret gær ud i lidt af vandet. Tilsæt olie, groft hvedemel,solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø og salt. Tilsæt derefter gradvist hvedemelet.
  2. Ælt dejen glat og smidig.Dejen skal være fugtig og ikke for tør. Sæt den tildækket i køleskabet i 10-15 timer eller evt. lidtlængere.
  3. Ælt dejen igennem,form 10 boller og sætdem på bagepapir påen bageplade og tryk dem lidt flade. Ladbollerne hæve ca. 1 time, til de har næstendobbelt størrelse.
  4. Bag bollerne ca. 15min. i midten af en 225grader varm ovn. Bank på bunden af en bolle. Den er færdigbagt, når det lyder hult.