Picnicboller
De koldthævede boller er gode at fryse. Pak dem i passende portioner,og tag dem ud, efterhåndensom du får brug for dem.
10 boller
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 30 min.
- Hævetid: 15-20 timer
- Bagetid: ca. 15 min.
- Fryse-egnede
- ½ liter vand
- 1⁄3 pakke gær
- 2 spsk olie
- 250 g groft hvedemel (grahamsmel)
- 50 g solsikkekerner
- 50 g græskarkerner
- 25 g hørfrø
- 1½ tsk groft salt
- ca. 700 g hvedemel
- Rør smuldret gær ud i lidt af vandet. Tilsæt olie, groft hvedemel,solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø og salt. Tilsæt derefter gradvist hvedemelet.
- Ælt dejen glat og smidig.Dejen skal være fugtig og ikke for tør. Sæt den tildækket i køleskabet i 10-15 timer eller evt. lidtlængere.
- Ælt dejen igennem,form 10 boller og sætdem på bagepapir påen bageplade og tryk dem lidt flade. Ladbollerne hæve ca. 1 time, til de har næstendobbelt størrelse.
- Bag bollerne ca. 15min. i midten af en 225grader varm ovn. Bank på bunden af en bolle. Den er færdigbagt, når det lyder hult.