Pide brød

Pide brød: Sådan laver du det tyrkiske fladbrød

Tyrkiet har et væld af småbrød. Overalt på gaderne kan man købe en god bid brød til mellemmåltid eller frokost i de mange brødudsalg og -vogne. Her får du opskriften på det tyrkiske fladbrød pide.

8 stk.

Total:1 time

Arbejdstid:40 minutter

Ingredienser

Pide brød:

  • 15 g gær (¼ pakke)
  • 3 dl vand (lunkent)
  • 1 tsk honning eller sukker
  • ½ dl olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g grahamsmel (fintmalet fuldkornshvedemel)
  • ca. 250 g hvedemel

Endvidere:

  • 1 æg (sammenpisket)

Vælg drys:

  • 1 spsk sesamfrø (lyse og sorte) eller
  • 100 g feta
  • 1 dl hakket persille
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du:

  1. Smuldr gæren i lidt af det lunkne vand. Tilsæt honning, olivenolie og derefter resten af vandet. Rør salt, grahamsmel og gradvist hvedemel i. Ælt dejen, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve ca. 1 time.
  2. Del dejen i 8, og rul ud i flade brød ca. 2 cm tykke. Tryk en lille kant i siderne af brødene. Lad brødene efterhæve ca. 30 min. på bagepapir på en bageplade og pensl med æg.
  3. Drys med sesamfrø eller hakket persille og smuldret feta.
  4. Stænk brødene med olivenolie og bag i en 200 grader varm ovn ca. 10 min. Afkøles på en bagerist.