Pighvar med hollandaisesauce

Pighvar med hollandaisesauce

Lækker pighvar med cremet hollandaise & nye kartofler.

4 personer

Ingredienser

  • Pighvar med hollandaisesauce
  • 1 pighvar ca. 1 kg
  • Kogelage:
  • 2 dl vand
  • 2 dl tør hvidvin
  • salt, peber
  • persille
  • Hollandaisesauce:
  • 4 æggeblommer
  • 2 spsk. vand
  • saften af ½ citron
  • 125 g blødt smør
  • ca. 1 dl kogelage fra fisken
  • salt, peber
  • Tilbehør:
  • kogte nye kartofler og salat

  1. Skyl pighvaren underkoldt vand. Klip finnerne af.Læg fisken i en stor bradepandeevt. ovnens bradepande.Krydr fisken medsalt og peber. Hæld vin ogvand ved. Stil fisken i ovnenved 200 gr. på midtersteovnribbe ca. 20 min.
  2. Lad pighvaren trække ca.3-5 min. Læg forsigtigt fiskenpå et fad, og pynt medpersille. Du kan også fjerneskind og ben og portionsanrettefisken.
  3. Pisk æggeblommernemed vand og citronsaft ien lille gryde. Stil grydeni kogende vand i en størregryde. Pisk hele tiden i æggene,mens der tilsættessmå klumper smør, sompiskes ind i æggene. Rør tilsidst kogelagen i saucen, ogsmag til med salt og peber.Server saucen straks. Saucenmå ikke koge, da denså skiller. Rester af saucenkan ikke gemmes. Du kanogså vende flødeskum af 1dl piskefløde i saucen sammenmed 2-3 spsk. hakketpersille eller dild.14