Piri piri kylling med kartofler og salat

Piri piri kylling med kartofler og salat

Piri piri kylling er en portugisisk ret med inspiration fra Afrika. Navnet piri piri kommer fra den type chili, der bruges i den originale opskrift. De er ikke sådan at skaffe i Danmark, så vi har brugt små, røde thai-chili til denne opskrift.

4 personer

Total:1 time 30 minutter

Arbejdstid:45 minutter

Ingredienser

  • 8-12 kyllingeunderlår (800-1200 g)

Marinade:

  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk. salt
  • ½ citron

Sovs:

  • 8-12 små, røde thai-chili
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 citron (saft og skal)
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. farin
  • 2 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 1½ tsk. salt

Tilbehør:

  • citronbåde
  • grøn salat med olie/eddike-dressing (eller dampede grøntsager)
  • ovnfritter, kogte ris eller brød

Sådan gør du:

  1. Marinade: Pil hvidløgs- feddene, og knus dem sammen med salt. Tilsæt citronsaft, og vend det sammen med kyllingelårene i et ovnfast fad.
  2. Lad dem stå på køkkenbordet i 20-30 min., eller i køleskab i 1-2 timer.
  3. Sovs: Skær stilkene af chilierne, læg dem på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 8-10 min.
  4. Pil hvidløgsfeddene, og blend dem med de bagte chili, fintrevet citronskal,
  5. citronsaft og de øvrige ingredienser til sovsen.
  6. Sæt kyllingefadet i ovnen ved 200 grader i 25-30 min., og vend kyllingelårene én gang undervejs.
  7. Tag fadet ud, og tænd grillen i ovnen eller udegrillen.
  8. Smør ca. halvdelen af chilisovsen på kyllingelårene, og steg dem under/ på grillen i 3-4 min. på hver side.
  9. Server kyllingelårene med resten af sovsen, salat og det valgte tilbehør.