Piri piri kylling med kartofler og salat
Piri piri kylling er en portugisisk ret med inspiration fra Afrika. Navnet piri piri kommer fra den type chili, der bruges i den originale opskrift. De er ikke sådan at skaffe i Danmark, så vi har brugt små, røde thai-chili til denne opskrift.
4 personer
Total:1 time 30 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
- 8-12 kyllingeunderlår (800-1200 g)
Marinade:
- 4 fed hvidløg
- 2 tsk. salt
- ½ citron
Sovs:
- 8-12 små, røde thai-chili
- 2-3 fed hvidløg
- 1 citron (saft og skal)
- 4 spsk. olivenolie
- 1 spsk. farin
- 2 tsk. røget paprika
- 1 tsk. oregano
- 1½ tsk. salt
Tilbehør:
- citronbåde
- grøn salat med olie/eddike-dressing (eller dampede grøntsager)
- ovnfritter, kogte ris eller brød
Sådan gør du:
- Marinade: Pil hvidløgs- feddene, og knus dem sammen med salt. Tilsæt citronsaft, og vend det sammen med kyllingelårene i et ovnfast fad.
- Lad dem stå på køkkenbordet i 20-30 min., eller i køleskab i 1-2 timer.
- Sovs: Skær stilkene af chilierne, læg dem på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 8-10 min.
- Pil hvidløgsfeddene, og blend dem med de bagte chili, fintrevet citronskal,
- citronsaft og de øvrige ingredienser til sovsen.
- Sæt kyllingefadet i ovnen ved 200 grader i 25-30 min., og vend kyllingelårene én gang undervejs.
- Tag fadet ud, og tænd grillen i ovnen eller udegrillen.
- Smør ca. halvdelen af chilisovsen på kyllingelårene, og steg dem under/ på grillen i 3-4 min. på hver side.
- Server kyllingelårene med resten af sovsen, salat og det valgte tilbehør.