Pitabrød med avocado, pesto og bløde æg
Så er der nem aftensmad. Du kan udskifte pitabrødet med rugbrød eller knækbrød.
2
Ingredienser
- 2 æg
- Pesto:
- ½ fed hvidløg
- 2 spsk afskallede hampefrø (eller pinjekerner)
- 30 g parmesan
- 1 håndfuld basilikum
- 1 håndfuld rucola
- 1 – 1 ½ dl olivenolie
- salt
- Desuden:
- fuldkornspitabrød
- lidt olivenolie
- salt
- 2-3 modne avocadoer
- 2 spsk citron
- salt
- 1 håndfuld spirer
- 2 spsk afskallede hampefrø
Sådan gør du
- Kom æggene i kogende vand, og kog dem i 4 ½ -6 minutter, alt efter størrelse. Skyl dem i koldt vand, pil og halver dem.
- Blend alle ingredienserne til pestoen i en foodprocessor eller en minihakker. Tilsæt olie, og smag til med salt.
- Rist pitabrødet på en brød-rister, eller grill det på en grillpande. Mos avocadoen, og vend den med citron og lidt salt. Kom avocado på pitabrødene, og top med æg, spirer og hampefrø.
- Server straks med pesto på.
PRØV OGSÅ: Tomatsuppe med pasta
PRØV OGSÅ: Sort bønnepasta med spinat og laks
PRØV OGSÅ: Saltede ramsløgskapers