Pizza Margarita

Pizza Margarita

Den klassiske margarita pizza med tomat og ost. Super simpelt og super lækkert. Få opskriften på en margarita med hjemmelavet tomatsauce og hjemmebagte pizzabunde her:

(2-4 stk.)

Ingredienser

  • 1 portion pizzadej
  • 1 portion tomatsauce
  • Grundopskrift på pizzadej og tomatsauce
  • 250 g frisk mozzarellaost i tynde skiver
  • evt. 4 spsk. friskreven parmesan
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 spsk. olivenolie
  • friske tomatskiver, basilikumblade
  • pesto til pynt:
  • 1 bøtte frisk basilikum eller et bdt. persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk salt, gerne Maldon sea salt
  • 40 g pinjekerner
  • 50 g parmesanost
  • 1 dl ekstra jomfruolivenolie

  1. Fordel tomatsaucen over pizzabunden. Fordel mozzarellaosten over. Drys evt. parmesan over. Drys oregano over, og dryp med olivenolie. Bag pizzaen.
  2. Pesto: Kom basilikumbladene i en foodprocessor eller blender sammen med finthakket hvidløg og salt. Miksdet sammen. Tilsæt panderistede pinjekerner og friskrevet parmesanost. Miks igen. Tilsæt olien lidtad gangen, til der dannes en jævn tyk sauce. Pestoenkan holde sig et par dage i køleskab.
  3. Fordel friske skiver af tomat, basilikumblade og lidt pesto over pizzaerne.