Pizza Margherita

Pizza Margherita

(4 stk.)

Ingredienser

  • Pizza Margherita
  • Arbejdstid: 30 min.
  • Hævetid: ca. 12 timer
  • Bagetid: ca. 20 min.
  • Fryse-egnet
  • 5-10 g gær
  • 3½ dl vand
  • ½ dl olivenolie
  • 2 tsk groft salt
  • ca. 600 g hvedemel (med højt glutenindhold, evt. pizzamel)
  • Topping:
  • 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 6-8 solmodne tomater (skiver)
  • 2 friske mozzarellaer (i saltlage)
  • Drys:
  • friske basilikumblade

  1. Smuldr gæren og rør den ud i lidt af vandet i en skål. Tilsæt resten af vandet, olie og salt. Rør mel i, indtil dejen er såfast, at den kan æltes.
  2. Ælt dejen grundigt, tilden er glat og smidig.Læg dejen i en skål, dæk den til og sæt skåleni køleskab i ca. 12 timer.
  3. Ælt dejen igennemog form til 4 kugler. Laddem hæve i ca. 30 min. og rul dem ud til rundepizzaer på ca. 30 cm i diameter. Læg dem påen bageplade med bagepapir.
  4. Topping: Pensl bundene med olivenolie. Fordél tomatskiver og mozzarella på toppen.
  5. Bag pizzaerne ved 250 grader i ca. 15 min., til de er gennembagte. Brug evt. en bagesten. Servér dem friskbagte og varme.