Pizza Margherita
(4 stk.)
Ingredienser
- Pizza Margherita
- Arbejdstid: 30 min.
- Hævetid: ca. 12 timer
- Bagetid: ca. 20 min.
- Fryse-egnet
- 5-10 g gær
- 3½ dl vand
- ½ dl olivenolie
- 2 tsk groft salt
- ca. 600 g hvedemel (med højt glutenindhold, evt. pizzamel)
- Topping:
- 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 6-8 solmodne tomater (skiver)
- 2 friske mozzarellaer (i saltlage)
- Drys:
- friske basilikumblade
- Smuldr gæren og rør den ud i lidt af vandet i en skål. Tilsæt resten af vandet, olie og salt. Rør mel i, indtil dejen er såfast, at den kan æltes.
- Ælt dejen grundigt, tilden er glat og smidig.Læg dejen i en skål, dæk den til og sæt skåleni køleskab i ca. 12 timer.
- Ælt dejen igennemog form til 4 kugler. Laddem hæve i ca. 30 min. og rul dem ud til rundepizzaer på ca. 30 cm i diameter. Læg dem påen bageplade med bagepapir.
- Topping: Pensl bundene med olivenolie. Fordél tomatskiver og mozzarella på toppen.
- Bag pizzaerne ved 250 grader i ca. 15 min., til de er gennembagte. Brug evt. en bagesten. Servér dem friskbagte og varme.