Pizza med gorgonzola, rucola og pærer

Pizza med gorgonzola, rucola og pærer

Kombinationen af søde pærer og salt gorgonzola er fantastisk.

Total:1 time 30 minutter

Ingredienser

  • Pizzadej:
  • 25 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • ca. 300 g hvedemel
  • 100 g fuldkornsmel eller hvedeklid
  • 1 tsk. salt.
  • 250 g gorgonzola
  • 4 pærer
  • 100 g rucola
  • olivenolie
  • sort peber
  • Tilbehør:
  • grøn salat til

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i håndlunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt godt sammen. Stil dejen til hævning i ca. 1 time. Rul dejen ud til 1 stor eller 4 små pizzaer.
  2. Bag bundene i ovnen ved 200 grader i 15 min.
  3. Skær pærerne i skiver og læg dem på pizzaen sammen med skiver af gorgonzola. Dryp med olivenolie. Bag pizzaen færdig i ovnen ca. 10-15 min. ved 225 grader.
  4. Drys rucola over pizzaen og kværn sort peber på. Spis med det samme.
  5. Prøv også bagte rødbeder med pærer, nødder og peberrod
  6. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/