Pizza med røget laks
Her er en festlig pizza, der kan bruges til alle døgnets måltider. Pizzabunden bages med tomatsovs, og derefter lægges lækre skiver laks på toppen. Pizzaen er lidt atypisk og uden ost.
(2 pizzaer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Hævetid: 1 time
- Bagetid: 15-20 min.
- Ikke fryse-egnet
- Pizzadej:
- 15 g gær
- 2½ dl vand (lunkent)
- 1 tsk groft salt
- 1 spsk olivenolie
- ca. 450 g hvedemel
- Fyld:
- 2 dl tyk tomatsovs
- 1 dl cremefraiche (18%)
- 1 tsk eddikesyltede
- røde peberkorn (hakkede, fås i velassorterede supermarkeder)
- 4 skiver fersk røget laks (eller hellefisk)
- Drys:
- dild
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie.Kom mel i lidt ad gangenog ælt dejen godt.Lad den hæve 1 time.
- Rul den ud til 2 pizzaerog læg dem på bagepapirpå en bageplade.
- Smør tomatsovs på pizzabundeneog bag ved250 grader i 15-20 min.,til pizzaerne er gennembagte.
- Rør cremefraichemed peberkorn.Anret lakseskivernemed cremefraicheblandingenpå pizzaerne ogdrys med dild.