Pizza med tomat og parmaskinke
(4 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Hævetid: ca. 1 time
- Bagetid: ca. 15 min.
- Fryse-egnet
- 25 g gær
- 3 ½ dl vand (lunkent)
- ½ dl olivenolie
- 1 spsk groft salt
- 175 g fuldkornshvedemel (grahamsmel)
- ca. 425 g hvedemel
- Fyld:
- 2 spsk olivenolie
- 4 tomater (skiver)
- 8-12 skiver lufttørret skinke
- 125 g fast ost (reven)
- Drys:
- 2 håndfulde friske basilikumblade
- Smuldr gæren og rør den ud i lidt afvandet i en skål. Tilsæt resten af vandet, olie og salt. Rør fuldkornshvedemel og derefter hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
- Ælt den grundigt,til den er glat og smidig.Læg dejen i en skål,dæk den til og lad denhæve i 1 time ved stuetemperatur.
- Ælt dejen igennem og rul den udtil fire pizzabunde. Læg dejen på bagepapir på en bradepande.
- Fyld: Pensl pizzaerne med olie. Fordél tomat og skinke på pizzabunden. Drys med ost.
- Bag pizzaerne ved 225 grader i 15-20 min., til de ergennembagte. Drys med basilikumblade ved servering.