Pizza med tomat og parmaskinke

Pizza med tomat og parmaskinke

(4 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Hævetid: ca. 1 time
  • Bagetid: ca. 15 min.
  • Fryse-egnet
  • 25 g gær
  • 3 ½ dl vand (lunkent)
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk groft salt
  • 175 g fuldkornshvedemel (grahamsmel)
  • ca. 425 g hvedemel
  • Fyld:
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 tomater (skiver)
  • 8-12 skiver lufttørret skinke
  • 125 g fast ost (reven)
  • Drys:
  • 2 håndfulde friske basilikumblade

  1. Smuldr gæren og rør den ud i lidt afvandet i en skål. Tilsæt resten af vandet, olie og salt. Rør fuldkornshvedemel og derefter hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
  2. Ælt den grundigt,til den er glat og smidig.Læg dejen i en skål,dæk den til og lad denhæve i 1 time ved stuetemperatur.
  3. Ælt dejen igennem og rul den udtil fire pizzabunde. Læg dejen på bagepapir på en bradepande.
  4. Fyld: Pensl pizzaerne med olie. Fordél tomat og skinke på pizzabunden. Drys med ost.
  5. Bag pizzaerne ved 225 grader i 15-20 min., til de ergennembagte. Drys med basilikumblade ved servering.