Nem restemad: Pizzaboller a la Foccacia
Tag med tilItalien og få samtidig ryddet ud i køleskabet med disse lækre, hjemmebagte pizzaboller. Brug dine rester som topping på disse lækre pizzaboller, der med garanti vil gøre lykke både til aftensmad og i madpakken dagen efter.
8 pizzaboller
Pizzaboller a la foccacia
- Rester:
- stegt chorizopølse, oksebøf eller kødsauce
- kogte kartofler
- bagte rodfrugter/grillede grønsager
- Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
- Dej:
- 2½ dl vand
- 20 g gær
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. olivenolie
- 200 g durummel
- ca. 175 g italiensk hvedemel
- Fyld:
- 200 g mozzarellaost
- 4 friske tomater
- 100 g stegt chorizopølse, oksebøf eller kødsauce
- 4 kogte kartofler
- 100 g bagte rodfrugter/grillede grønsager
- 4 kviste frisk rosmarin/timian
- 1 tsk. tørret oregano
- lidt olivenolie
- salt og peber
Sådan laver du pizzaboller
- Hæld vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olie, og rør først durummel og dernæst hvedemel i dejen. Rør gerne længe i dejen.
- Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 1 time.
- Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del dejen i 8 lige store dele. Tril til boller. Tryk bollerne let flade med håndfladen, og fordel dem på to bageplader med bagepapir.
- Tryk forsigtigt fingrene ned i dejen, så der kommer små fordybninger. Top halvdelen af dejstykkerne med halvdelen af mozzarellaosten, tomater i både, pølse/kød i skiver og hakket rosmarin.
- Den anden halvdel toppes med resten af mozzarellaosten, kartofler i skiver, bagte rodfrugter eller grillede grønsager og oregano. Lad brødene hæve, mens ovnen bliver varm.
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Dryp lidt olie over brødene, og krydr med salt og peber. Bag brødene i ca. 15 min., til de er gyldne.
5 fantastiske opskrifter på pizza & den perfekte pizzadej
-
Den bedste pizzadej
-
Pizza med kartofler, rygeost, timian og trøffelolie
-
Pizza med parmaskinke, rucola, aubergine og gedeost
-
Klassisk pizza med friske tomater, mozarella og basilikumolie
-
Pizza med løg, svampe, blåskimmelost og sorte oliven
-
Sød pizza med mascarpone, ferskner, hindbær og hvid chokolade