Pizza

Nem restemad: Pizzaboller a la Foccacia

Tag med tilItalien og få samtidig ryddet ud i køleskabet med disse lækre, hjemmebagte pizzaboller. Brug dine rester som topping på disse lækre pizzaboller, der med garanti vil gøre lykke både til aftensmad og i madpakken dagen efter.

8 pizzaboller

Pizzaboller a la foccacia

  • Rester:
  • stegt chorizopølse, oksebøf eller kødsauce
  • kogte kartofler
  • bagte rodfrugter/grillede grønsager
  • Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
  • Dej:
  • 2½ dl vand
  • 20 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 200 g durummel
  • ca. 175 g italiensk hvedemel
  • Fyld:
  • 200 g mozzarellaost
  • 4 friske tomater
  • 100 g stegt chorizopølse, oksebøf eller kødsauce
  • 4 kogte kartofler
  • 100 g bagte rodfrugter/grillede grønsager
  • 4 kviste frisk rosmarin/timian
  • 1 tsk. tørret oregano
  • lidt olivenolie
  • salt og peber

Sådan laver du pizzaboller

  1. Hæld vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olie, og rør først durummel og dernæst hvedemel i dejen. Rør gerne længe i dejen.
  2. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 1 time.
  3. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del dejen i 8 lige store dele. Tril til boller. Tryk bollerne let flade med håndfladen, og fordel dem på to bageplader med bagepapir.
  4. Tryk forsigtigt fingrene ned i dejen, så der kommer små fordybninger. Top halvdelen af dejstykkerne med halvdelen af mozzarellaosten, tomater i både, pølse/kød i skiver og hakket rosmarin.
  5. Den anden halvdel toppes med resten af mozzarellaosten, kartofler i skiver, bagte rodfrugter eller grillede grønsager og oregano. Lad brødene hæve, mens ovnen bliver varm.
  6. Tænd ovnen på 220 grader.
  7. Dryp lidt olie over brødene, og krydr med salt og peber. Bag brødene i ca. 15 min., til de er gyldne.