Porchetta med svesker, æbler og rosmarin

Porchetta med svesker, æbler og rosmarin

Prøv den lækre porchetta med rosmarin, svesker og æbler til fx julefrokosten eller juleaften. TIP: Har du rester, smager porchettaen også godt i en flæskestegssandwich.

4-6 personer

Total:1 time 50 minutter

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

  • 1 svineslag, gerne med svær, ca. 1,5-2 kg
  • 2 madæbler
  • 2-3 kviste rosmarin
  • 100 g svesker uden sten
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Tag kødet ud af køleskabet en times tid før du skal bruge det. Skræl æblerne, og skær dem i tern. Pluk rosmarinen.
  2. Har svineslaget svær, brug da en skarp kniv til at ridse den enten i lige linjer som på en flæskesteg eller på kryds og tværs. Sørg for ikke at ridse hele vejen ned i kødet. Gnid grundigt med groft salt på sværen og ned i rillerne. Vend nu svine-slaget, og gnid det indvendigt med salt og peber. Fordel æbletern, rosmarin og svesker på kødsiden, rul svineslaget sammen, og bind det stramt med kødsnor.
  3. Læg stegen i et ovnfast fad, og steg det i ovnen i cirka 1,5 time ved 160 grader varmluft. Brug gerne stegetermometer, da ovne kan variere. Når kernetemperaturen når 65 grader, skruer du ovnens temperatur op på 230 grader og steger videre, til sværen er sprød. Hold øje med, at den ikke brænder på.
  4. Lad stegen hvile utildækket i ca. 20 minutter inden udskæring. Spis den evt. med brun sauce, kogte kartofler og rødkål.