Porregratin

Porregratin

Man kan sagtens udelade opbagningen i en gratin. Det gør den sundere og supernem at lave.Server en stor salat til, eller brug den som tilbehør.

3-4

Ingredienser

  • 3-4 porrer
  • 2 store æg
  • 2 tsk dijonsennep
  • 250 g skyr eller tyk yoghurt
  • salt og peber
  • 50 g revet parmesan
  • 100 g blød gedeost
  • Topping:
  • 100 g hasselnødder
  • 1 spsk smør
  • salt
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 håndfulde persille
  • ½ øko-citron, skal heraf

Sådan gør du

  1. Skær den grove, grønne top af porrerne og den allernederste bunden. Flæk porrerne, og skyl dem grundigt. Læg dem i kogende vand, og lad dem trække 10 minutter. Giv dem eventuelt et opkog, hvis du vil være sikre på, at de er helt møre. Dryp dem grundigt af.
  2. Pisk æg, sennep, skyr eller yoghurt med parmesan og gedeost.
  3. Skær porrerne til, så de passer i din form. Fordel dem i formen sammen med æggemassen. Slut med æggemasse, så du får en flot, gylden gratin.
  4. Bag gratinen ved 200 grader i cirka 25 minutter (alt efter høj-den på formen), eller til æggemassen har sat sig.
  5. Rist imens nødderne i den varme ovn. De skal have 6-7 minutter. Lad dem køle lidt og gnid de løse hinder af.
  6. Hak nødderne groft, og rist dem i 1 spsk. smør på en varm pande. De skal have 1 minuts tid. Tag dem af varmen. Vend dem med chiliflager, hakket persille og citronskal.
  7. Server gratinen med nøddecrunch på toppen.
  8. TIP! Gratinen er også skøn på et brunchbord!