Porregratin
Man kan sagtens udelade opbagningen i en gratin. Det gør den sundere og supernem at lave.Server en stor salat til, eller brug den som tilbehør.
3-4
Ingredienser
- 3-4 porrer
- 2 store æg
- 2 tsk dijonsennep
- 250 g skyr eller tyk yoghurt
- salt og peber
- 50 g revet parmesan
- 100 g blød gedeost
- Topping:
- 100 g hasselnødder
- 1 spsk smør
- salt
- 1 tsk chiliflager
- 2 håndfulde persille
- ½ øko-citron, skal heraf
Sådan gør du
- Skær den grove, grønne top af porrerne og den allernederste bunden. Flæk porrerne, og skyl dem grundigt. Læg dem i kogende vand, og lad dem trække 10 minutter. Giv dem eventuelt et opkog, hvis du vil være sikre på, at de er helt møre. Dryp dem grundigt af.
- Pisk æg, sennep, skyr eller yoghurt med parmesan og gedeost.
- Skær porrerne til, så de passer i din form. Fordel dem i formen sammen med æggemassen. Slut med æggemasse, så du får en flot, gylden gratin.
- Bag gratinen ved 200 grader i cirka 25 minutter (alt efter høj-den på formen), eller til æggemassen har sat sig.
- Rist imens nødderne i den varme ovn. De skal have 6-7 minutter. Lad dem køle lidt og gnid de løse hinder af.
- Hak nødderne groft, og rist dem i 1 spsk. smør på en varm pande. De skal have 1 minuts tid. Tag dem af varmen. Vend dem med chiliflager, hakket persille og citronskal.
- Server gratinen med nøddecrunch på toppen.
- TIP! Gratinen er også skøn på et brunchbord!
PRØV OGSÅ:Gratin med knoldselleri